Головна Новини Політика Україна підписала з Євросоюзом 5 угод
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна підписала з Євросоюзом 5 угод

Нові угоди України з ЄС стосуються кількох напрямків.

8 липня 2019, 18:24
Поділіться публікацією:
Україна підписала з Євросоюзом 5 угод

У рамках 21-го саміту Україна-Євросоюз, який проходить у Києві, підписано 5 фінансових угод на підтримку України, повідомляє "Укрінформ".

Так, підписана угода між Україною і Єврокомісією про фінансування заходу "U-LEAD з Європою: програма для України по розширенню прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку — друга фаза".

Метою укладення угоди є залучення допомоги ЄС на фінансування процесу формування регіональної політики та розширення можливостей для ефективної реалізації реформи децентралізації. Загальний внесок ЄС у рамках Угоди становить 40 млн євро.

В рамках угоди про фінансування заходу "Програма технічного співробітництва 2019" ЄС виділить 44 млн євро.

Допомога буде надаватися за наступними напрямками: експертні консультації та аналітична підтримка у розробці, координації і моніторингу виконання планів реформ, надання експертної підтримки міністерствам у розробці і впровадженні реформ у пріоритетних секторах і т. д.

Також підписана "антикорупційна ініціатива — друга фаза". ЄС виділить 22,9 млн євро на посилення боротьби з корупцією на національному та місцевому рівнях.

Крім того, 10 млн євро буде виділено в рамках заходу "Підтримка громадянського суспільства та культури". Метою угоди є залучення допомоги Євросоюзу для підвищення можливостей організацій громадянського суспільства та установ культури сприяти розвитку підзвітних, прозорих і демократичних інститутів, соціальному і економічному розвитку, а також запобігання насильницьких конфліктів.

Також підписано додаткову угоду про зміни в Угоду про фінансування заходу "Підтримка ЄС для Сходу". Буде виділено 10 млн євро.

Нагадаємо, сьогодні в Києві розпочався 21-й саміт Україна-Євросоюз.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!