Головна Новини Політика Постачання води до Криму: політологи назвали умови та наслідки
commentss НОВИНИ Всі новини

Постачання води до Криму: політологи назвали умови та наслідки

Експерти вказали на стратегію поразки України

8 липня 2019, 18:57
Поділіться публікацією:
Постачання води до Криму: політологи назвали умови та наслідки

Радник президента Данило Гетманцев висловив переконання, що Україна зайняла деструктивну позицію, відключивши аннексованому Криму воду.

"Відключаючи водопостачання окупованим територіям, ми шкодимо людям, які є нашими громадянами. Мені здається, що це не той метод, який потрібно використовувати для відновлення контролю над нашими територіями", — сказав він.

Політологи розповіли виданню "Коментарі", про що можуть свідчити такі заяви і які перспективи запуску Північно-Кримського каналу.

За словами політолога Олега Саакяна, питання постачання води до Криму досить чутливе.

"Якщо виходити з принципу нашкодити-не нашкодити населенню, то потрібно розуміти, що будь-яка війна – це зло. І так ми не можемо дійти до того, що не можна стріляти у відповідь, тому що з тієї сторони можуть бути убиті. Це — слабка позиція, яка може обернутися куди більшою кількістю жертв. І ми таке вже проходили з Росією", — сказав він, нагадавши, що Крим є окупованою територією і відповідальність за все на півострові несе Росія.

Експерт також вказав на відсутність у команди президента комплексного бачення проблеми окупованих територій. І будь-які резонансні заяви "можуть списуватися на особисту думку одного з членів команди".

"Це виглядає як політтехнологія, але з часом почне викликати роздратування в суспільстві – аж надто діаметрально протилежні думки висловлюють члени однієї команди", — констатував Саакян.

Політолог Кирило Молчанов, в свою чергу, висловив упевненість, що відновити постачання води до Криму найближчим часом неможливо.

"А далі, — хіба що після зустрічі Зеленський — Путін, — продовжує експерт. — Приміром, РФ піде на підписання транзитного контракту на газ (в чому є вигода для України), а з української сторони буде поступка у вигляді відновлення подачі води. Але це все перспектива вже весни 2020 року в кращому випадку. Та й то — малоймовірно", — сказав він.

На думку політолога, подібні заяви членів команди Зеленського більше схожі на загравання з різними групами виборців.

"Той же Богдан говорить про російську мову для Донбасу, а потім виявляється що це його особиста позиція, а не президента",- нагадав Молчанов.

Зазначимо, до анексії Криму в 2014 році Україна забезпечувала до 85% потреб населення Криму в прісній воді через Північно-Кримський канал. Після анексії навесні 2014 року Україна припинила постачання води з Дніпра в канал. Нестача прісної води, за словами експертів, залишається однією з головних проблем Криму. Дефіцит компенсується викачуванням підземних вод.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: «Комментарии»
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!