Лукашенко прокоментував ідею Зеленського про зустріч з Путіним в Мінську

У Мінську підкреслили, що Зеленському і Путіну необхідно сідати за стіл переговорів і вирішувати проблеми, які накопичилися

Мінськ надасть лідерів України, Росії, США, Німеччини, Франції і Великобританії площадку для переговорів за рішенням збройного конфлікту на Донбасі. Про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко, передає його прес-служба.

"Наш президент абсолютно підтримує пропозиції Володимира Зеленського. Ця позиція незмінна, і полягає вона в тому, що не можна дивитися один на одного через приціл знарядь", - йдеться в повідомленні.

У Мінську підкреслили, що необхідно сідати за стіл переговорів і вирішувати проблеми, які накопичилися.

Аналогічну думку висловив і глава Міністерства закордонних справ Білорусі Володимир Макей.

"Мінськ не просто готовий. Керівництво Білорусі завжди говорило про те, що ми готові зробити все для якнайшвидшого повернення світу на українську землю", - підкреслив він.

Макей додав, що Білорусь готова докласти максимум зусиль для організації такої зустрічі, якщо її учасники зважаться на її проведення.

Як раніше писало видання "Коментарі", Володимир Зеленський виступив із зверненням до президента Росії Володимира Путіна і запропонував зустрітися у Мінську за посередництва лідерів США, Великобританії, ФРН і Франції. "Хочу звернутися до президентові Російської Федерації Володимиру Путіну. Треба поговорити? Треба. Давайте обговоримо, чий Крим і кого там немає в Донбасі. Компанію для розмови пропоную наступну зробити: Ви, я, президент США Дональд Трамп, прем'єр Великобританії Тереза Мей, канцлер ФРН Ангела Меркель, президент Франції Емманюель Макрон", - йдеться у відеозверненні Зеленського в соцмережі Facebook.