Головна Новини Політика Зеленський пообіцяв Донецьку російську мову
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський пообіцяв Донецьку російську мову

Зеленський також сказав, що готовий враховувати думку мешканців Донбасу за мовною та іншими гуманітарних питань

9 липня 2019, 03:30
Поділіться публікацією:
Зеленський пообіцяв Донецьку російську мову

Президент України Володимир Зеленський заявив, що жителям окупованого Донецька потрібно дати можливість говорити і заповнювати документи на тій мові, яку вони оберуть.

На думку глави держави, ніякої мовної проблеми в насправді не існує. Таку заяву він зробив у понеділок, 8 липня, під час пішої прогулянки після саміту Україна-ЄС, пише "Інтерфакс-Україна".

"Ідея Андрія (глави Офісу президента Андрія Богдана – Ред.) – це його ідея, але і люди про це говорять. Я думаю, що ми коли-то припинимо війну, і потрібно дати людям в Донецьку говорити на тій мові, на якому вони хочуть. В чому тут проблема? У нас немає цієї проблеми", – запевнив президент, прокоментувавши ініціативу Богдана надати Донецькій і Луганській областях особливий мовний статус.

Зеленський також сказав, що готовий враховувати думку жителів Донбасу за мовною та інших гуманітарних питань.

"Просто велася інформаційна війна, що не можна говорити російською мовою. Але ось я президент і говорю з вами, як хочу. Якщо буде у донеччан якась спеціальна прохання, щоб вони, наприклад, документи могли заповнювати російською мовою, – я не бачу великої проблеми в тому, щоб це обговорити", – заявив він, при цьому перейшовши на російську.

 Раніше "Коментарі" повідомляли про те, керівник Офісу президента Андрій Богдан не виключив можливість надання російській мові статусу регіональної в Донецькій і Луганській областях.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!