Головна Новини Політика МінТОТ створив словник термінів щодо конфлікту в Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

МінТОТ створив словник термінів щодо конфлікту в Донбасі

Потреба у створенні такого довідника виникла у зв'язку з тим, що інформаційне поле перенасичене різними, часом діаметрально протилежними поняттями

9 липня 2019, 07:43
Поділіться публікацією:
МінТОТ створив словник термінів щодо конфлікту в Донбасі

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України розробило посібник "АБВ ... Збройний конфлікт у термінах (путівник для України)" з термінологією щодо конфлікту в Донбасі. Його створили для ЗМІ, політиків і представників влади. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Створення такого посібника обумовлено тим, що інформаційний простір "перенасичений різними, часом діаметрально протилежними поняттями, думками і оцінками".

"Цей посібник — перша змістовна робота, заснована на законодавстві України та документах Міжнародного гуманітарного права", — йдеться в повідомленні.

 "Чим краще ми розуміємо, що відбувається і чому — тим швидше ми будемо рухатися в напрямку вирішення конфлікту і повернення сталого світу, а також зможемо це просто і коректно пояснити суспільству", — заявив міністр Вадим Черниш.

За його словами, посібник допоможе "всім, хто так чи інакше працює з інформацією, комунікує з суспільством, допомагає розібратися в складній термінології збройного конфлікту".

Як раніше писало видання "Коментарі", президент Росії Путін зажадав скасувати блокаду окупованого Донбасу. Не можна весь час вимагати від Росії виконання, скажімо, тих же Мінських угод в тій частині, яка від нас взагалі ніяк не залежить. Мінські угоди вимагають, наприклад, повного відновлення економічних відносин Донбасу і України. Потрібно, насамперед, скасувати указ колишнього президента Порошенко про цю блокаду. Він прямо суперечить Мінськими угодами", — заявив Путін.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!