Головна Новини Політика Стало відомо, чому не розслідуються справи Майдану в регіонах
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чому не розслідуються справи Майдану в регіонах

Можливою причиною цього стало призначення Сергія Кизя

9 липня 2019, 10:47
Поділіться публікацією:
Стало відомо, чому не розслідуються справи Майдану в регіонах

У Генпрокуратурі заблоковано розслідування справ Майдану у регіонах. Про це повідомив керівник Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

За його словами, можливою причиною цього стало призначення Сергія Кизя на посаду начальника Департаменту ГПУ організації та процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних злочинів, підслідних ДБР.

"Саме з приходом на посаду начальника Департаменту Кизя, вже фактично протягом останніх півроку, така робота була заблокована. Тобто жодне рішення, незаконні, на нашу думку, де були закриті кримінальні провадження в областях, не були скасовані, ніякі рекомендації з розслідування цих кримінальних проваджень не були виконані. А в останнім часом нам взагалі перестали давати для вивчення ці кримінальні виробництва", — сказав Сергій Горбатюк.

Він зазначив, що вивчати матеріали цих виробництв повинен Департамент спецрозслідувань. За його словами, на сьогоднішній день розслідування в областях фактично не здійснюється. Велика кількість кримінальних проваджень закрито, при цьому — безпідставно.

"Саме з приходом на посаду начальника Департаменту Кизя, вже фактично протягом останніх півроку, така робота була заблокована. Тобто жодне постанова, незаконні на нашу думку, де були закриті кримінальні виробництва в галузях, не були скасовані, ніякі рекомендації по розслідування цих кримінальних проваджень не були виконані. А останнім часом нам взагалі перестали давати для вивчення ці кримінальні провадження", — сказав Сергій Горбатюк.

Також він зазначив, що вивчати матеріали цих виробництв повинен Департамент спецрозслідувань. Горбатюк зазначив, що фактично розслідування в областях на сьогоднішній день не здійснюється. Велика кількість кримінальних проваджень закрито, при цьому — безпідставно.

Як повідомляли "Коментарі", 1 лютого 2019 року генпрокурор Юрій Луценко заявив в телеефірі, що Генеральна прокуратура України завершила досудове слідство у відношенні винних у розстрілі людей на Майдані і готова передати справа в суд.

Адвокат сімей Героїв Небесної Сотні Євгенія Закревська у відповідь на це заявила, що Луценко бреше. За її словами, ще не проведені всі необхідні допити, експертизи і слідчі експерименти. Закревська припустила, що слова Луценко про завершення слідства говорять про його бажання згорнути розслідування. Підтвердив цю заяву і Сергій Горбатюк.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!