Головна Новини Політика Виявилося, що в Україні 2,5 року ціни на газ і тепло були завищені
commentss НОВИНИ Всі новини

Виявилося, що в Україні 2,5 року ціни на газ і тепло були завищені

На підставі рішення суду українцям можуть зробити перерахунок за цей період

9 липня 2019, 11:27
Поділіться публікацією:
Виявилося, що в Україні 2,5 року ціни на газ і тепло були завищені

Шостий апеляційний адміністративний суд відмовився скасовувати рішення Окружного адміністративного суду з позовом до Кабміну і Нафтогазу щодо порядку формування ціни на газ для населення і теплокомуненерго.

Своїм рішенням суд підтвердив незаконність постанови Кабінету міністрів №315 від 27 квітня 2016 року.

"Таким чином, ціна на газ, яка діяла 2,5 року згідно з постановою КМУ №315, визнана незаконною. Правові наслідки будуть дуже потужними: теплокомуненерго можуть вимагати перерахунку, а споживачі отримали підстави для перерахунку за газ і тепло", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що суд відмовив у задоволенні апеляційних скарг Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Кабінету міністрів, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, Нафтогазу і Щербань Тамари Миколаївни.

Головним аргументом протиправності зазначеної постанови для суду стала необґрунтованість і незаконність тарифів на газ. Крім того, суд у своєму рішенні встановив порушення процедури прийняття зазначеного постанови.

Як повідомляли "Коментарі", згідно з постановою Кабінету міністрів України тарифи на газ повинні знизити. За попередніми даними, ціна становитиме 5553 грн. за 1 тис куб. м.

Нагадаємо, в червні "Нафтогаз" після прийняття постанови Кабміну знизив ціну природного газу для потреб населення та інших споживачів за ПСО на червень 11,8% до 5553,89 грн за 1 тис. куб. м.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!