Головна Новини Політика Укази Зеленського не викоренять рейдерство і контрабанду в Україні, - експерти
commentss НОВИНИ Всі новини

Укази Зеленського не викоренять рейдерство і контрабанду в Україні, - експерти

Експерти вважають, рейдерство і контрабанда закладені в законах, прийнятих Верховною Радою, а також в ряді постанов Кабміну

9 липня 2019, 12:29
Поділіться публікацією:
 Укази Зеленського не викоренять рейдерство і контрабанду в Україні, - експерти

Днями президент України Володимир Зеленський заявив про те, що найближчим часом має намір підписати укази по боротьбі з рейдерством і контрабандою в країні.

Коментуючи заяву гаранта, експерт з питань сектора оборони і безпеки, полковник СБУ у відставці Олег Старих, зазначив, що рейдерство і контрабанда – все це закладено в законах, прийнятих Верховною Радою, а також в ряді постанов Кабміну.

За його словами, щоб це викорінити в країні, необхідно вносити у Раду певні законопроекти, які б не дозволяли рейдерству та контрабанді цвісти пишним цвітом.

“Насамперед потрібно провести аудит діючих законопроектів та урядових постанов, які дають зазначеним бід "зелене світло". Також він зазначив, що указами президент може лише скасувати укази попередників.

Експерт зазначив, що внесення у ВР потужних законодавчих ініціатив дасть толк. Так само як аудит.

Також він зазначив, що крім усього проблема і в тому, що система правоохоронних органів, яка, відповідно до своїх функціональних обов'язків, повинна боротися з даними явищами, вихолощена внаслідок нерозумної люстрації.

У той же час економіст, політексперт Тарас Загородній вважає, що анонсоване президентом Володимиром Зеленським підписання указів про боротьбу з рейдерством і контрабандою ніяк не вплине на ці біди.

"На рейдерство і контрабанду не можна вплинути указами. В випадку з рейдерством один з головних каменів спотикання — судова система. В тому числі – бардак, який ми влаштували, відкривши в результаті "реформ" реєстри. І тепер мало не на рівні нотаріусів можна внести туди певні зміни і забрати будь-яке майно. Такі речі треба вирішувати на законодавчому рівні. Та й взагалі боротися з рейдерство, як і з контрабандою потрібно з розумом. Та ж боротьба з контрабандою повинна мати комплексний характер. Адже контрабанда, по суті, є частиною тіньової економіки України. І якщо ми будемо нещадно її рубати, то піднімуться ціни практично не всі імпортні товари. До того ж, ми отримаємо масове безробіття на заході країни, де мало чи не третину населення заробляє саме на контрабанді. Поки такі президентські ініціативи виглядають як піар під парламентські вибори".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!