Головна Новини Політика Позачергове засідання Ради: політологи розповів про умови прийняття законопроектів
commentss НОВИНИ Всі новини

Позачергове засідання Ради: політологи розповів про умови прийняття законопроектів

Експерти вказали на головну проблему майбутньої сесії

9 липня 2019, 14:32
Поділіться публікацією:
Позачергове засідання Ради: політологи розповів про умови прийняття законопроектів

Позачергова сесія Верховної Ради, призначена на четвер, 11 липня, пройде в перерві і почнеться в 14:15. Про це повідомив спікер Андрій Парубій. Він також уточнив, що ініціатором проведення позачергового засідання стали депутати від Радикальної партії.

На засіданні планують розглянути прийняття Виборчого кодексу та низки законопроектів про заручниках, про виконання військового боргу, про військове капеланство, про середню утворення, підтримки вугільної галузі, про альтернативну енергетику.

На думку виконавчого директора Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Олександра Леонова, головною проблемою даного засідання може стати недостатня явка депутатів.

"Багато чого буде залежати від явки. Саме вона — в центрі кута. Якщо вдасться "дотащать" до залу засідань мажоритарників і не активно включилися у виборчу гонку "списочників", то шанси на прийняття розглянутих законопроектів різко зростуть", вважає політолог.

Експерт також дав позитивний прогноз на прийняття законодавчих ініціатив, оскільки у більшості випадків вони не є спірними.

"Заявлені законопроекти, швидше за все, будуть прийняті. Вони не є предметів якихось особи спорів. З прийняттям Виборчого кодексу (якщо вдасться розглянути всі поправки) теж не повинно бути проблем. Фактично всі партії виступили в останнім часом за відкриті списки, а саме вони зафіксовані в ІК. Очевидно, що неголосування буде йти врозріз з обіцянками. І опоненти зіграють на цьому, якщо якась фракція не дасть голосів", зазначає Олександр Леонов.

Позачергова сесія може перетворитися на своєрідний мітинг ряду політичних сил, оскільки йдуть парламентарії намагатимуться використати трибуну як піар-майданчик перед виборами. Таку думку висловив "Коментарям" директор "Українського інституту аналізу та менеджменту політики", політолог Руслан Бортник.

"Намічені до розгляду законопроекти, не прийняті з тих чи інших причин, можуть бути прийняті 11 липня в силу того, що виборча кампанія добігає кінця. Той же спікер Верховної Ради Андрій Парубій, який іде на вибори у списках порошенківськоі "Європейської солідарності", буде намагатися віднести до своїх заслуг нові "перемоги" на законодавчому фронті. Включаючи прийняття Виборчого кодексу (60 на 40, що його таки приймуть)", оцінив шанси експерт.

Руслан Бортник зазначає, що у зв'язку з остаточним голосуванням, висока ймовірність того, що депутати будуть голосувати пакетно.

"Це буде фінальне голосування, так що спробують прийняти всі скопом. Потрібно розуміти, що нардепи парламенту просто хочуть допиариться. І парламент буде використаний як політична трибуна. Швидше за все, нас чекає відкритий мітинг ряду політичних сил", вважає політолог.

Як повідомляли "Коментарі", на позачерговому засіданні планується також розглянути і ухвалити законопроекти про створення реєстру педофілів та їх хімічної кастрації.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: "Комментарии"
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!