Головна Новини Політика Експерти вважають нерозумним створювати на шостому році війни словник термінів агресії РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти вважають нерозумним створювати на шостому році війни словник термінів агресії РФ

МинВот перебуває на межі закриття через свою крайню низької ефективності і саме тому демонструють бурхливу діяльність

9 липня 2019, 14:55
Поділіться публікацією:
Експерти вважають нерозумним створювати на шостому році війни словник термінів агресії РФ

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб презентувало керівництво по термінології збройного конфлікту, в якому містяться значення 105 ключових термінів, використовуються для опису агресії РФ проти України.

Співголова Громадської ініціативи "Права Праворуч", аналітик, історик, юрист Дмитро Снєгирьов скептично поставився до розробленого МінВОТ словника, в якому міститься термінологія щодо конфлікту на Донбасі.

Експерт вважає розповів про те, що МінВОТ перебуває на межі закриття через свою крайньої низької ефективності і саме тому демонструють бурхливу діяльність.

“Дивно як на шостому році війни, раптом видавати подібні "словники". Ще більш дивно це виглядає, враховуючи, що президент нещодавно заявив про можливе завершення конфлікту в 2020 році", — зазначив він.

Також він нагадав, що команда президента ініціювала створення парламентського комітету з окупованим територіям і швидше за все, сенс в неефективному МінВОТ просто відпаде.

“Це міністерство не виконує своїх функцій, є корупційною складовою політики минулої влади. Вся діяльність – загальні слова, як з цим "керівництвом", як з раніше озвученою "концепцією" деокупації. Загальні слова без конкретного сенсу", — сказав він.

В свою чергу керівник проектів Центру досліджень проблем громадянського суспільства, аналітик Марія Кучеренко вважає, що створення словника термінів, пов'язаних з російсько-українською війною – правильна ініціатива, тому що часто у ЗМІ можна зустріти спроби замінювати ті назви, які закріплені в українському законодавстві, синонімами – "щоб було красиво", а це зміщує акценти і розмиває контури того, що відбувається.

За її словами, всі цим "російсько-терористичні війська" повинні раз і назавжди піти в минуле – такого поняття в принципі не існує.

Кучеренко зазначила, що є поняття регулярної армії Російської Федерації і різних НВФ, підконтрольних їй, є окупаційні адміністрації.

Вона вважає, що для подібних починань в принципі не пізно буває, так як війна все ще триває, а мова її опису знаходиться нашими медіа з великим скрипом, в той час як мова опису цієї війни ворогом давним-давно вироблено, хоч він і не має нічого спільного ні з правовою термінологією, є гранично емоційно забарвленим і т. д. То, як ми називаємо речі і явища, пов'язані з війною – це, безумовно, маркер нашої позиції".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!