Виправдання Труханова говорить про нові стандарти у правоохоронців,- політолог

Виправдувальний вирок Малиновського райсуду Одеси по так званій «справі заводу «Краян», фігурантом якої був мер Одеси Геннадій Труханов, свідчить про перехід роботи правоохоронної системи на європейські стандарти.

"Очевидно, що з обранням нового президента, правоохоронна репресивна мітла почне мести по-новому і навіть, можливо, по-європейськи. Знаковою справою є "справа Краяна", за допомогою якої тиснули на Геннадія Труханова", - написав у своєму Facebook політолог Володимир Цибулько.

Він зазначив, що придбання будівлі заводу "Краян" під центр адміністративних послуг було робочим процесом і дозволило б спростити спілкування одеситів з чиновниками. Однак, за словами політолога, у справу втрутився тодішній глава Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі, який перетворив Національне антикорупційне бюро свою політичну зброю.

Як стверджує політолог, фінансує діяльність Саакашвілі забудовник, власник "Кадорр груп" Аднан Киван.

"Труханов виявився його (Кивана) головним інвестиційним провалом. Якщо за всіма прикидками "Карфаген мав бути зруйнований", то все вийшло з точністю до навпаки. Невинність мера - раз. Падіння рейтингу Саакашвілі — два",- зазначив Цибулько.

Експерт додав, що одним з ключових чинників падіння рейтингу Саакашвілі стала саме справа Труханова, який популярний серед жителів Одеси.