Головна Новини Політика В Україні знаходяться 15 злодіїв в законі, 12 з яких-доларові мільйонери
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні знаходяться 15 злодіїв в законі, 12 з яких-доларові мільйонери

Опубліковані фото злодіїв в законі

10 липня 2019, 11:20
Поділіться публікацією:
В Україні знаходяться 15 злодіїв в законі, 12 з яких-доларові мільйонери

Стало відомо, кількість "злодіїв у законі", які знаходяться на території України. Інформацію оприлюднив перший заступник глави Нацполиции України, начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін.

За його словами, зараз у нас 15 "злодіїв в законі" і дванадцять з них — доларові мільйонери.

"У радянський час "злодії" були суто тюремним явищем і все їх життя протікало за ґратами. Інакше кажучи, "злодій" сидів у в'язниці не тому, що так хотів "Жеглов", а тому що це був його дім. Відсидіти до середини 80-х років без виходу за 30 і більш років серед "злодіїв" вважалося нормою. Перебування "злодія" на волі, практично не мало для нього сенсу і навіть вважалося серйозним проступком, свого роду відхиленням від норм поведінки. Не маючи ні сім'ї, ні вдома, "злодій" на волі був приречений вести кочовий спосіб життя, поневірятися, бродяжити. Якщо "злодій" довгий час затримувався на одному місці, його могли запідозрити у зв'язку з міліцією.

Але час іде, змінюється життя у звичайних людей, змінюються і правила життя у "злодіїв". Сьогодні це вже заможні люди, з будинком у своїй країні і обов'язково маєтком за кордоном, а також мільйонними заощадженнями в іноземних банках, численними зв'язками в органах державної влади та бізнесу.

І якщо в будь-якій країні Євросоюзу, США, Великобританії для представників бізнесу зв'язок з "злодієм" — це кримінальне переслідування, арешт коштів, то у нас все навпаки.

На сьогоднішній день в нашій країні постійно знаходиться п'ятнадцять "законників", з них дванадцять — доларові мільйонери. Вони зовсім інші, ніж ті "злодії" 80-х років, вони хочуть мати не тільки "злодійську владу, а й звичайну, так як активно беруть участь у всіх виборчих процесах у нашій державі, всюди мають своїх ставлеників. Вони стали вже свого роду злодійських "топ-менеджерами".

З ними потрібно боротися вже негайно, тому що вони проникають в усі державні установи, великі енергетичні і медійні компанії, правоохоронні та судові органи нашої країни.

Для боротьби з ними та їх злочинними зв'язками потрібен відповідний інструмент — новий закон. Щоб від цих лідерів злочинного світу цуралися все, як від епідемії, а інакше вони будуть вражати все більше і більше наших державних інститутів і знищувати країну зсередини", — написав Аброськін.

 Як повідомляли "Коментарі", в травні 2016 року Верховна Рада відмовилася ввести в Кримінальний кодекс поняття "злодій в законі". Відхилений законопроект передбачав кримінальну відповідальність за створення злочинного співтовариства з метою вчинення будь-яких злочинів під керівництвом "злодіїв у законі". Дане правопорушення мало каратися позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або навіть довічним ув'язнення з конфіскацією майна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!