Головна Новини Політика Експерти назвали скасування параду і премії військовим - піар ходом перед виборами
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти назвали скасування параду і премії військовим - піар ходом перед виборами

Експерти розповіли свою думку про скасування параду

10 липня 2019, 13:42
Поділіться публікацією:
Експерти назвали скасування параду і премії військовим - піар ходом перед виборами

Президент Украиїни Володимир Зеленський марно скасував військовий парад на День Незалежності 24 серпня. А видачу зекономлених коштів військовим у вигляді премій (в середньому по 1,2 тис. грн.) називає подачкою на тлі того, які гроші планується витратити на переїзд Адміністрації президента. Таку думку висловив військовий оглядач Денис Попович.

"Моя думка — військовий парад потрібен. У воюючій країні — це важливий пропагандистський хід, допомагає дати зрозуміти, що країна живе і бореться. Не дуже популярно згадувати про СРСР, але військовий парад в Москві 7 листопада 1941 року був саме таким правильним пропагандистським ходом. Втім, аргументи тих, хто не вважає, що військовий парад потрібен, теж можна зрозуміти. Важливо інше. Якщо б я носив погони, то я б образився на цю подачку у 1200 гривень, особливо на тлі того, які гроші планується витратити на переїзд Адміністрації президента. Не думаю, що це рішення може якось зіграти проти Зеленського прямо зараз — але в недалекому майбутньому частину своїх прихильників в тій ж армії він втратить".

 Водночас політолог Кирило Молчанов, говорячи про парад вважає, що тут не обійшлося без фактора виборів.

"Зеленському критично важливо відбудовуватися від спадщини Порошенко, бо вже зараз багато його виборці починають обурюватися: мовляв, риторика нового президента (особливо з Донбасу та комплексу проблем з північним сусідом) не особливо відрізняється від попередника. Так що скасування військового параду — однозначно передвиборний пас виборцям, і спроби загальмувати падіння рейтингу, яке намітилося в останні два тижні. Ну а опоненти, налаштовані войовничо (мілітарно) і так за "Слугу народу" не проголосували б. З позиції держави, природно, краще ці гроші витратити на людей, а не для телекартинки".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!