Головна Новини Політика Саакашвілі не зміг натиснути на одеський суд у "справі Краян", - політолог
commentss НОВИНИ Всі новини

Саакашвілі не зміг натиснути на одеський суд у "справі Краян", - політолог

За словами політолога Петра Олещука, виправдувальний вирок у "справі Краян" – очевидний провал системи правосуддя, яка формувалася в Україні до недавнього часу

10 липня 2019, 21:45
Поділіться публікацією:
Саакашвілі не зміг натиснути на одеський суд у "справі Краян", - політолог

Виправдальне рішення Малиновського райсуду Одеси по "справі Краян" – чергова нова сторінка в історії українського судочинства і які вона принесе наслідки – не зрозуміло. Про це на своїй сторінці в Facebook написав политолог Петро Олещук, коментуючи рішення суду, яке, на думку експерта, супроводжувалося політичним тиском з боку Михайла Саакашвілі за підтримки власника компанії "Кадорр" Аднана Ківана.

За словами експерта, виправдувальний вирок – очевидний провал системи правосуддя, яка формувалася в Україні до недавнього часу.

"І спроби опонента Труханова Михайла Саакашвілі направити на суд вектор політичного передвиборчого тиску очікуваного ефекту не принесли (незважаючи на помітну підтримку власника "Кадорр груп" Аднана Ківана). Загальновідомо, що процесу передувала відповідна інформаційна кампанія в ЗМІ, але результати, як кажуть, на табло. Доказів наші правоохоронці в черговий раз не знайшли і в суд не подали", — написав Олещук.

Під "тиском" політолог, вочевидь, має на увазі не тільки безпосередню появу Саакашвілі у будівлі суду 10 липня, яка супроводжувалася заворушеннями, але і погрози на адресу суддів за кілька днів до прийняття ними рішення. Тоді в ході прес-конференції екс-губернатор Одеської області назвав голову колегії суддів Малиновського суду Сергія Черевка "криміналом" і пообіцяв посадити у в'язницю в тому випадку, якщо той прийме рішення, яке не влаштовує Саакашвілі.

Нагадаємо, "справа Краян" розглядалася в суді більше півтора року. Сторона в особі НАБУ і САП вважала, що одеська міськрада придбала будівлю адмінкорпусу заводу "Краян" для розміщення в ньому центру адмінпослуг і муніципальних департаментів за завищеною ціною, і вимагали для мера Одеси, його заступника, ряду чиновників і бізнесменів тривалих термінів тюремного ув'язнення.

У свою чергу, Малиновський районний суд Одеси визнав низку доказів з боку САП такими, що не відповідають закону і на підставі цього виніс виправдувальний вирок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!