Головна Новини Політика Медведчук і Бойко обговорили можливість міжпартійного діалогу з прем'єр-міністром РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук і Бойко обговорили можливість міжпартійного діалогу з прем'єр-міністром РФ

З Медведєвим обидва українських політика зустрілися в Москві

10 липня 2019, 19:00
Поділіться публікацією:
Медведчук і Бойко обговорили можливість міжпартійного діалогу з прем'єр-міністром РФ

10 липня в московському офісі партії "Єдина Росія" відбулася зустріч прем'єр-міністра Російської Федерації Дмитра Медведєва з головою Політради партії "Опозиційна платформа ‒ За життя" Віктором Медведчуком , а також співзасновниками "Опозиційної платформи ‒ За життя" Юрієм Бойком і Вадимом Рабиновичем.

Також на зустрічі були присутні представник РФ в Тристоронньої контактної групи Борис Гризлов, віце-спікер парламенту Олександр Жуков, а також член президії Генради "Єдиної Росії" Сергій Нєвєров.

Сторони обговорили такі питання, як відновлення миру в Україні та прямі поставки і зниження ціни на газ.

Прем'єр-міністр РФ заявив, що підтримує намір "Опозиційної платформи ‒ За життя" відновити міжпартійний діалог. "Чого приховувати, практично політичний діалог між російськими партіями та українськими партіями згорнули. Ми вважаємо, що це неправильно і всіляко підтримуємо намір "Опозиційною платформи ‒ За життя" відновити цей діалог", ‒ сказав прем'єр Росії.

Він зазначив, що діалог між партіями необхідно підтримувати в будь-якому випадку. "Для того, щоб він був стійким і носив системний характер, вважаю правильним подумати і про підготовку меморандуму, щоб між двома партіями такі відносини розвивалися. Я думаю, що це буде на користь справі", ‒ додав Медведєв.

У свою чергу Віктор Медведчук заявив, що питання про мир на Сході України стоїть на чолі парламентської кампанії в країні: "Ми обговорили питання, які є актуальними для України. Це питання, пов'язані з мирним врегулюванням. На зустрічі був присутній пан Гризлов, який в черговий раз підтримав мирний план-концепцію, яка була затверджена на з'їзді нашої партії. І він вважає, що Мінські угоди – це план... це ті механізми, які можуть принести мир і припинити бойові дії".

Медведчук додав, що в ході зустрічі сторони торкнулися і економічних питань. "Ми також говорили про економічні проблеми. Ми повернулися до теми тарифів і цін на газ. Ми повернулися до окремих питань і попросили продовжити, хоча б поки в односторонньому порядку, скасування санкцій, які мають місце щодо українських підприємств", ‒ зазначив політик.

Медведчук виступив за налагодження міжпартійних контактів з РФ.

"Для того, щоб наші відносини, між РФ і Україною, тривали, ми повинні змінювати ситуацію, ми повинні змінювати зміст цих відносин. Ми повинні рухатися до миру в Україні. І ми вважаємо, що такий діалог нам допоможе", — зазначив політик.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!