Клімкін проти зустрічі Зеленського з Путіним один на один

Глава МЗС вважає, що врегулювання конфлікту в Донбасі повинно відбуватися в присутності західних партнерів

Глава МЗС України Павло Клімкін дав пораду президенту України Володимиру Зеленському зустрітися з главою РФ Володимиром Путіним тільки в присутності міжнародних партнерів і друзів України.

Про це заявив Клімкін, коментуючи заяву про Зеленського можливої зустрічі з Путіним.

За його словами, в даний момент у врегулюванні ситуації на Донбасі і повернення Криму можна шукати новий формат переговорів, однак відбуватися вони мають в присутності західних партнерів.

"Я однозначно був би за те, щоб ця зустріч відбулася разом з нашими друзями і партнерами. На них потрібно покладатися. Іноді з ними непросто говорити, однак їх підтримка в цій історії необхідна. Який це буде формат - Нормандський, Штати, комбінація, ЄС - це можна обговорити. Але я однозначно раджу Зеленському зустрічатися з Путіним за столом з нашими друзями і партнерами. Тут ставлю мега-знак оклику", - додав міністр."

Як повідомляли "Коментарі", президент Росії Володимир Путін готовий зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським, якщо та вступить в переговори з ватажками "Л/ДНР" і не буде називати їх сепаратистами.