Головна Новини Політика Зустрічатися Зеленському і Путіна тет-а-тет вкрай небажано, - експерти
commentss НОВИНИ Всі новини

Зустрічатися Зеленському і Путіна тет-а-тет вкрай небажано, - експерти

На думку експертів, Путін може заманити Зеленського в пастку

11 липня 2019, 11:41
Поділіться публікацією:
Зустрічатися Зеленському і Путіна тет-а-тет вкрай небажано, - експерти

Експерт з питань сектора оборони і безпеки, полковник СБУ у відставці Олег Старих коментуючи інформацію про те, що зустріч президента України Володимира Зеленського з президентом Росії Володимиром Путіним повинна проходити тільки в присутності західних партнерів нашої країни зазначив, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін дискредитує президента Володимира Зеленського.

"Клімкін себе повністю дискредитував як міністр, який має погоджувати свої дії з президентом. Він фактично "підставив" Зеленського своєї недавньої "нотою" з приводу полонених українських моряків. І подібними заявами продовжує грати проти шостого президента. Так що я б радив Клімкіну утриматися від подібних порад. Мені здається, що ставленики Порошенко, які ще залишилися при владі, роблять все, щоб створити у внутрішнього і зовнішнього споживача враження неписьменності, недосвідченість і нездатності Зеленського. Того самого, нагадаю, якому Порошенко і Ко розгромно програли під час виборів президента. Тепер же вони намагаються взяти над Зеленським опіку"- сказав експерт.

За його словами такі опікуни йому точно не потрібні, а ось група стратегічних радників, які працюють не проти президента (заради корисливих інтересів), а разом з ним намагаються вирішити масу конфліктів, які наплодили попередники, — була б більш ніж доречна. У тому числі в ракурсі майбутніх переговорів з Путіним.

Він вважає, що така група могла б поділитися з Зеленським своїми знаннями в міжнародних справи, особливості роботи спецслужб, дипломатичних тонкощах. Не як саботажники (що ми бачимо з боку кадрів Порошенко), а як союзники. На превеликий жаль, я бачу, що Зеленського вже намагаються убезпечити від думки суспільства, створюючи вакуумний міхур, в якому тримало Порошенко його оточення. Що сприяло розгрому п'ятого президента на виборах".

У теж час, глава Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко вважає абсолютно слушним твердження міністра закордонних справ нашої країни Павла Клімкіна, що президенту України Володимиру Зеленському варто зустрічатися з президентом РФ Володимиром Путіним тільки в присутності західних партнерів України.

"Зустріч удвох буде пасткою. І викличе масу підозр. Путін — професійний спецслужбіст з досвідом вербування і психологічної обробки своїх візаві. Він цинічний і брехливий. Це чудово ілюструє книга "Уроки влади" колишнього президента Франції Франсуа Олланда, що описує, в тому числі, процес підписання "Мінська-2". Путін використовує маніпулятивні методи в переговорах. І такий поки ще недосвідчений і недостатньо компетентний у міжнародних справах і переговорних процесах людина, як Зеленський буде зручним об'єктом для "обробки". На даному етапі прямі переговори Зеленського з Путіним небезпечні", — сказав він.

Також експерт зазначив, що Путін здатний заманити главу української держави в політичну і психологічну пастку, а також він може маніпуляційних способом підштовхнути Зеленського до підписання якихось документів, до якихось публічних заяв, оцінку яким можуть дати тільки фахівці.

“У результаті ми можемо отримати велику хвилю негативної реакції в Україні. Переговори Зеленського з Путіним у форматі "віч-на-віч" (проти яких виступає приблизно 30% українців, згідно з соцопитуваннями) у будь-якому випадку викличуть підозру. Що, знову ж таки, спроектує негативну хвилю, яка зіграє проти будь-яких домовленостей, що з'явилися за підсумками зустрічі. Свого часу, після перших Мінських угод, деякі дипломати вірили в чутки про таємних протоколах, які нібито були підписані, крім офіційних. Їх немає, але в них вірили навіть професіонали зовнішньополітичної діяльності. Уявляєте, що буде, якщо відбудеться зустріч Зеленського і Путіна один на один? Тут же з'являться припущення про якісь таємні домовленості, довести відсутність яких буде вкрай складно. Так що всі зустрічі і домовленості повинні бути тільки в колективному форматі. У даному випадку таким є "нормандський" — Україна, Росія, Німеччина, Франція", — зазначив він.

Як повідомляли "Коментарі", глава МЗС України Павло Клімкін дав пораду президенту України Володимиру Зеленському зустрітися з главою РФ Володимиром Путіним тільки в присутності міжнародних партнерів і друзів України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!