Головна Новини Політика Зеленський задає подвійні стандарти, не включаючи Богдана і Коломойського в список люстрації, – експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський задає подвійні стандарти, не включаючи Богдана і Коломойського в список люстрації, – експерт

Політичний експерт Гліб Ляшенко вважає, що президентська команда навмисно подала законопроект, який виключає люстрацію щодо Андрія Богдана та Ігоря Коломойського

11 липня 2019, 19:46
Поділіться публікацією:
Зеленський задає подвійні стандарти, не включаючи Богдана і Коломойського в список люстрації, – експерт

Президент України Володимир Зеленський задає подвійні стандарти, пропонуючи люструвати всіх чиновників минулого режиму, за винятком глави свого офісу Андрія Богдана і близького до нього олігарха Ігоря Коломойського. Про це на своїй сторінці в Facebook написав політичний експерт Гліб Ляшенко.

Експерт нагадав, що новий проект закону передбачає процедуру люстрації щодо президента України, всіх народних депутатів, голови Верховної Ради, членів уряду, генпрокурора, голови СБУ, голів Антимонопольного комітету і Фонду держмайна, голів державної фіскальної служби та митниці, секретаря РНБО і керівників оборонних підприємств, які займали посади з 23 лютого 2014 року по 19 травня 2019 року.

"З одного боку, я Зеленського на 100% підтримую. Але з іншого – явні подвійні стандарти: під люстрацію потрапляють всі, хто знаходиться по відношенню до Зеленському в опозиції. А ось "своїх" новий президент не чіпає", – зазначив політолог.

В якості прикладу він навів ситуацію з Андрієм Богданом, чия посада глави Офісу президента не підпадає під закон про очищення влади.


"Посада голови Адміністрації (Офісу президента) виведена з системи державної служби і тепер вважається патронатної. І, звичайно, міняти цю ситуацію своїми правками до закону Зеленський не збирається. Чому? Тому що Богдан – друг і соратник, а головне – довірена особа Ігоря Коломойського", – пояснив експерт.


У цьому ж, на його думку, криється відповідь на питання, чому в списку на люстрацію немає губернаторів. За словами Ляшенко, багато з них мають неоднозначну репутацію, але Зеленський про них "забув". У цьому контексті експерт вважає, що справа все в тому ж Ігорі Коломойському, який був губернатором у 2014-2015 роках.


"Таким чином, правки, запропоновані Зеленським до закону про очищення влади – це чистої води розправа над опонентами і паралельне вигороджування своїх подільників. З прицілом на явне посилення впливу Коломойського. Вправно придумано, хоч і зовсім недемократично. Йдемо потихеньку до диктатури", – констатував Гліб Ляшенко.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!