Яким буде 12 липня: ТОП подій сьогоднішнього дня

Педофілів чекає хімічна кастрація, в Парижі пройде зустріч в номандському форматі, крім того, сьогодні завершуються навчання "Сі Бриз-2019"

Через два роки відбудеться зустріч у нормандському форматі

У Парижі відбудеться зустріч радників голів держав і урядів "нормандської четвірки" (Росія, Україна, Франція і Німеччина).

Остання зустріч "нормандської четвірки" на вищому рівні відбулася 19 жовтня 2016 року в Берліні, а міністри закордонних справ Росії, України, Німеччини та Франції проводили консультації 29 листопада того ж року в Мінську. Через два роки після вступу на посаду Макрон жодного разу не брав участь у переговорах "нормандського формату".

Педофілів чекає хімічна кастрація

Набирає чинності закон про хімічну кастрацію педофілів. Засуджений отримає дозу антиандрогенных препаратів, що зменшують лібідо і сексуальну активність. Проте покарання має вікове обмеження: воно не застосовується для підсудних до 18-ти і старше 65-ти років.

Згідно із законом, в Україні буде створено публічний реєстр, куди будуть внесені всі особи, які були засуджені за ст. 152 (зґвалтування малолітньої або неповнолітньої особи), ст. 153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом, вчинене стосовно неповнолітньої особи), ст. 155 (статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості) та ст. 156 (розбещення неповнолітніх).

Завершуються військові навчання "Сі Бриз-2019"

На території Одеської і Миколаївської областей завершуються українсько-американські навчання "Сі Бриз-2019", стартували 1 липня, метою яких було проведення багатонаціональної операції з безпеки кризовому Чорноморському регіоні.

Погода порадує кілька областей

У кількох регіонах почне підніматися температура повітря. Сьогодні почне підвищуватися температура повітря у південних і східних областях, проте нічна температура буде ще залишатися низькою.