Головна Новини Політика У Раду проходять чотири партії: у лідерах - "Слуга народу" та "Опозиційна платформа - за життя"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раду проходять чотири партії: у лідерах - "Слуга народу" та "Опозиційна платформа - за життя"

Оприлюднено свіже соціологічне опитування серед українців

12 липня 2019, 09:33
Поділіться публікацією:
У Раду проходять чотири партії: у лідерах - "Слуга народу" та "Опозиційна платформа - за життя"

Партії "Слуга народу" і "Опозиційна платформа – За життя" утримують лідерські позиції у передвиборчому рейтингу, при цьому "Опозиційна платформа – За життя" впевнено наближається до президентської політсили, зміцнюючи свої позиції. Про це йдеться в дослідженні, опублікованому міжнародним дослідницьким центром BURI-Україна (The Belgium-Ukraine Research Institute, Бельгія). 

За результатами опитування, проведеного 8-10 липня 2019 року, якби парламентські вибори відбулися у найближчу неділю, шанси на потрапляння в наступний склад українського парламенту отримали б такі партії: "Слуга народу" Дмитра Разумкова (40,3%), "Опозиційна платформа – За життя" Юрія Бойка, Вадима Рабіновича і Віктора Медведчука (15,0%), "Європейська солідарність" Петра Порошенка (7,9%) і "Батьківщина" Юлії Тимошенко (5,8%). 

Інші політичні партії, зокрема, "Голос" Святослава Вакарчука (4,7%), "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка і Дмитра Добродомова (4,2%), "Сила і Честь" Ігоря Смешка (3,9%), Радикальна партія Олега Ляшка (3,2%), Аграрна партія України Михайла Поплавського (2,9%), Партія Шарія (2,4%), ВО "Свобода" Олега Тягнибока, Андрія Білецького та Дмитра Яроша (2,0%), "Опозиційний блок" Євгенія Мураєва, Олександра Вілкула та Геннадія Кернеса (1,8%), "Українська стратегія Гройсмана" (1,7%) та іші мають менші шанси на проходження в парламент. 

Результати дослідження представлені в таблиці.

 

Також експерти звернули увагу на наступну динаміку підтримки провідних політичних партій виборцями: 

"Слуга народу" — найбільша підтримка виборців, але плавне зниження рейтингу, викликане, на думку експертів, неоднозначно сприйнятими кадровими призначеннями та публічними заявами Президента України Володимира Зеленського. 

"Опозиційна платформа – За життя" — стабільне зростання підтримки, можливо, як наслідок публічних заяв і дій, які найбільш активно обговорюються в суспільстві (мир і повернення полонених). 

"Європейська солідарність" і ВО "Батьківщина" — вирівнювання рейтингів і серйозна боротьба за третє місце за результатами голосування. 

"Голос" — фактичне припинення приросту голосів за рахунок партій "Європейська солідарність" і "ВО "Батьківщина" і, як наслідок, – падіння рейтингу. 

Інші партії (Громадянська позиція", "Сила і Честь", "Опозиційний блок" та інші) – відсутність шансів на проходження в наступний склад парламенту. 

Опитування проводилося на території України міжнародним дослідницьким центром BURI-Україна (The Belgium-Ukraine Research Institute, Бельгія)8-10 липня 2019 року. Загальна кількість респондентів — 2010 осіб. Метод опитування – комбіновані інтерв'ю. Ймовірна похибка – 2,2%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!