Головна Новини Політика Дії дніпропетровських податківців довели до акцій протесту
commentss НОВИНИ Всі новини

Дії дніпропетровських податківців довели до акцій протесту

Бізнесмени, постраждалі від Сергія Пенькова, протестують проти свавілля податківців

12 липня 2019, 10:40
Поділіться публікацією:
Дії дніпропетровських податківців довели до акцій протесту

Одинадцять з половиною тисяч тонн масла застрягли на нефтепереливный станції у Миколаєві. Майже місяць законний власник вантажу, компанія "Софт Ойл" — не може вільно розпоряджатися своїм майном. Масло, вартістю понад 7000000 доларів заарештували податківці Дніпропетровщини. При цьому, протиправність дій фіскалів компанія "Софт Ойл" підтвердила в суді апеляційної інстанції.

В даний час під стінами Дніпропетровської податкової міліції продовжують проходити акції протесту проти дій податкової міліції. Бізнесмени, постраждалі від Сергія Пенькова залишають свої контакти, розповідають свої історії. Активісти "Стоп корупція" збирають цю інформацію, обробляють її і будуть передавати в правоохоронні органи столиці.

Відзначається, що спільно з Миколаївськими колегами податківці чи не кожен день проводять на базі обшуки або слідчі дії. З цієї причини робота всієї станції заблокована.

Масло компанії "Софт Ойл" використовують для автомобільних двигунів. Його привозять спеціально з-за кордону. За словами адвокатів, товар конфіскували незаконно, так як масло пройшло всю необхідну сертифікацію і перевірку. Товар дорогий, тому податківці вирішили на ньому заробити — заарештувати і за безцінь продати і, нібито саме з цією метою, викрали директора.

Адвокат Роман Могила розповів, що при імпорті і при ввезенні масла не було порушено жодних законів. За його словами, компанія заплатила всі передбачені законом мита і податки, які в загальній сумі склали 8 мільйонів гривень.


“Була проведена експертиза, сама податкова міліція провела дослідження цього масла. Це найбільш авторитетна організація Україні. Щодо ПММ. І вона підтвердила, що це непідакцизний товар, що це масло призначене для виробництва моторних олив, що це дійсно той товар, який був задекларований. Тому, підстав для арешту немає абсолютно ніяких. Єдина мотивація, яку переслідує податкова міліція — це віджати такий значний куш", — сказав адвокат.

У свою чергу координатор ГО "Стоп корупції" Богдан Хмельницький вважає, що потрібно відпускати танкер, віддавати підприємцям це масло, хай вони далі працюють, однак цього не відбувається, так як на це масло ще раз накладено арешт.

Свавіллям і зловживанням називає дії фіскалів народний депутат Віктор Кривенко. Він вважає. що Пенькова потрібно тільки відсторонити від посади, а також посадити за ґрати.

Нагадаємо, що історія зі зникненням 27 травня 2019 року директора компанії "Софт Оіл" Кирила Суворова, в якій були замішані представники Дніпропетровської податкової міліції, обговорюється в українських медіа вже кілька тижнів. Завдяки власнику компанії Дмитру Олійнику і адвокатам скандальному зникненню бізнесмена вдалося надати розголосу. Викраденому вдалося втекти з ув'язнення на одній із заміських турбаз Дніпра, де його насильно утримували, можливо представники податкових органів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!