Головна Новини Політика Нардеп Береза спростував інформацію про наявність у нього ізраїльського громадянства
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп Береза спростував інформацію про наявність у нього ізраїльського громадянства

За словами Борислава Берези, інформація про його друге громадянство - вигадки ЗМІ

12 липня 2019, 17:02
Поділіться публікацією:
Нардеп Береза спростував інформацію про наявність у нього ізраїльського громадянства

Народний депутат Борислав Береза, який знову балотується у Верховну Раду від 213 мажоритарного округу (Троєщина, Київ), спростував поширювану в пресі інформацію про те, що він нібито приховав від Центральної виборчої комісії дані про наявність у нього другого громадянства. Про це сам парламентарій розповів виданню "Коментарі".

За його словами, дані про наявність у нього громадянства Ізраїлю – не більш ніж фейк, поширюваний "брудними" ЗМІ.

"Посольство Ізраїлю у 2015 році офіційно опублікувало дані про те, що я не є громадянином Ізраїлю або резидентом цієї країни. Це фейк, який поширюють, скажімо так, нечистоплотні ЗМІ. Сьогодні виклав у себе на сторінці (в Facebook, — ред.) і скан-копію, і посилання. За 300 доларів на сьогоднішній день мені пропонують зняти ці повідомлення ці ж ЗМІ. Я принципово не плачу гроші за фейкові новини", — підкреслив Береза.

Він також додав, що раніше офіційну відповідь Ізраїлю про відсутність у нього паспорта громадянина цієї країни публікував сайт "Радіо Свобода" — ЗМІ, яке фінансується Конгресом США.

"Мабуть, відповідальність за дачу неправдивої інформації для американців досить серйозна, тому вони дають перевірену інформацію. Наприклад, офіційну відповідь ізраїльського посольства. А у нас спокійно поширюють будь-який фейк, і після виборів я буду з великим задоволенням судитися зі всіма цими структурами", — резюмував нардеп.

Нагадаємо, про наявність у Борислава Берези ізраїльського громадянства ще у 2015 році повідомляли ЗМІ, публікуючи копію виписки з реєстру громадян Ізраїлю, видану Міністерством внутрішніх справ цієї країни.

Так, документ, якщо він справжній, підтверджує наявність у нардепа другого паспорта, отриманого по подвійному прізвищу Бляхер-Береза (Бляхер – прізвище його батька, Береза – прізвище матері). Також у виписці були продемонстровані і паспортні дані, включаючи номер ізраїльського паспорта Берези і місце його реєстрації в передмісті Хайфи Кирьят-Моцкине.

За даними журналістів, в Ізраїль Борислав Береза потрапив завдяки батькові-єврею ще на початку 90-х за програмою репатріації. Подібні програми передбачають видачу тимчасового посвідчення особи строком до трьох місяців, після закінчення яких репатріант зобов'язаний отримати вже постійний паспорт громадянина. В Ізраїлі майбутній депутат прожив три роки, з 1991 по 1993 рік, а значить, він повинен був отримати ізраїльський паспорт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: coments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!