Головна Новини Політика ТОП-3 скандали передвиборчої кампанії
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-3 скандали передвиборчої кампанії

Видання "Коментарі" розповідає про найбільш гучні скандали поточної передвиборчої гонки, що пов'язані з витоком в Мережу особистих даних кандидатів в нардепи

12 липня 2019, 19:20
Поділіться публікацією:
ТОП-3 скандали передвиборчої кампанії

Відомі українські політики доволі часто потрапляють у ситуації, коли їх особисті листування або навіть телефонні розмови публікуються в Мережі і стають надбанням громадськості. Подібні інциденти часто призводять до гучних скандалів і резонансів, адже в конкуруючому середовищі такі витоки, як правило, публікують з метою очорнити одного або відразу двох учасників приватної бесіди. У передвиборчий період витоки даних мають особливе значення і не дивно, що їх кількість різко зростає. "Коментарі" наводять ТОП-3 скандалів передвиборної гонки, що пов'язані з публікацією особистих даних.

Лубінець і його команда

У травні Мережу сколихнула опубліковане листування кандидата в нардепи по 60-му округу (Донецька область) Дмитра Лубінця з членами своєї команди. Судячи з повідомлень, парламентарій отримав інформацію про рішення суду щодо вилучення архівних документів дільничних виборчих комісій Волновахи та Костянтинівки.

"Мохов c... виніс три рішення по виїмці документів ДВК (дільнична виборча комісія, — ред.) з архіву Києва, Волновахи та Костянтинівки. Шевченко каже, будуть робити виїмку, тому що його шеф "сварить". Я скинув йому, що поїхав у Київ налагоджувати взаємодію з Зе", — йдеться в повідомленнях, отриманих Лубінцем.

picture

Зазначимо, що Дмитро Лубінець був обраний до парламенту по округу №60 із центром у Волновасі. А Іван Дмитрович Вервейко вказаний на сайті нардепа, як член його команди у Волновасі – "спеціаліст з економіки підприємства". В його обов'язках – виконання доручень народного депутата України по зв'язках з органами влади всіх рівнів Волноваського району, правоохоронними органами та ВСУ.

Також варто додати, що Мохов Євген Іванович – голова Волноваського районного суду Донецької області.

Історія з подвійним громадянством

Постраждав від оприлюднення особистих даних і екс-кандидат у нардепи від партії "Слуга народу" Олександр Куницький. Він балотувався від округу №169 у місті Харкові та у ЗМІ регулярно публікуються матеріали, які вказують на наявність у нього подвійного громадянства.

Історія з подвійним громадянство як раз і є результатом роботи недоброзичливців Куницького, які виклали в Мережі докази наявності у екс-кандидата другого паспорта. На знімку зображені фотографії ізраїльського паспорта. Сам політик спочатку заперечував цю інформацію, але через деякий час все ж підтвердив, додавши, що звернувся до посольства Ізраїлю з проханням позбавити його громадянства цієї країни. Проте, ЦВК все одно зняла Куницького з реєстрації, але він вже заявив, що судитиметься з Комісією за право брати участь у виборах і, мало того, він висловив упевненість в успіху свого позову.

picture

Паблік "Секретарка"

Гучний скандал викликав і витік вірогідного листування нардепа Сергія Рибалки – самовисуванця на 107-му окрузі на Луганщині. Результатом "зливу" особистої інформації кандидата став паблік "Секретарка" в соцмережах, присвячений розкішному життю Рибалки, який має "Роллс-Ройс", майже 400 тисяч євро і виплачує до 100 тис. доларів за свою піар-просування.

В одному з постів автор оприлюднив сплату у розмірі майже 5 тис. доларів нардепу Радикальної партії Ігорю Мосійчуку, а також фінансування їм закупівлі цією ж партією агітаційного реквізиту на 1 млн грн.

picture

Варто підкреслити, що інформація, яка з'являється у пабліку "Секретарка" — не підтверджена. Сам Сергій Рибалка історію поки не коментував.

Можна з упевненістю говорити, що ці інциденти негативно вплинуть на перспективи кандидатів в результаті потрапити до Верховної Ради. Декому з них оприлюднені особисті дані і зовсім можуть закрити шлях до парламенту. На те, щоб виправити становище і повернути собі втрачені бали у політиків залишився всього тиждень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!