Головна Новини Політика Колишню дружину сина Ющенка підозрюють у крадіжці мільярда доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

Колишню дружину сина Ющенка підозрюють у крадіжці мільярда доларів

Екс-невістка Ющенка отримувала на особистий рахунок гроші з молдавських банків

13 липня 2019, 10:45
Поділіться публікацією:
 Колишню дружину сина Ющенка підозрюють у крадіжці мільярда доларів

Колишня невістка екс-президента України Віктора Ющенка Єлизавета виявилася причетною до крадіжки мільярда з банків Молдови.

11 липня лідер "Нашої партії" Ренато Вусатий представив неоприлюднену раніше повну версію другого звіту американської компанії Kroll про розслідування крадіжки мільярда. Детективи компанії повідомляють, що їм вдалося простежити шлях понад 30 млн доларів.

Звіт докладно описує, як гроші з молдавських банків потрапляли до компаніям, пов'язаним з екс-лідером Демпартії Володимиром Плахотнюком, а іноді і прямо на його особові рахунки та на рахунки громадян інших країн.

Серед тих, хто отримував на особисті рахунки гроші з молдовських банків, виявилася родичка Віктора Ющенка — колишня невістка Єлизавета, сестра телеведучої Марії Ефросиненой. Вона отримала 50 тисяч доларів на свій рахунок в американському банку. Після розлучення з Андрієм Ющенком вона знову вийшла заміж і деякий час жила в Америці. Журналістам говорила, що її новий чоловік — бізнесмен.

У 2015 році В країні ліквідовувалися три великих банки — Banca de Economii, Banca Sociala і Unibank. Гроші з них переводилися на особисті рахунку.

Вкладникам держава повернула збитки. $ 1 млрд зник. Була створена комісія, яка займалася розслідуванням цієї справи.

Як повідомляли "Коментарі", прокурор Генеральної прокуратури направив клопотання до суду щодо арешту всього майна колишнього президента України Віктора Ющенка.

Нардеп Сергій Лещенко заявив, що Ющенка підозрюють у привласненні, розтраті майна або заволодінні майном в особливо великих розмірах, шляхом зловживання службовим становищем. Екс-президент нібито у змові з тодішнім прем'єр-міністром Віктором Януковичем цілеспрямовано перевів "Межигір'я" з Державного управління справами в сферу компетенції Кабінету міністрів.

10 липня Печерський райсуд Києва відмовив Генеральній прокуратурі україни в арешті майна колишнього президента України Віктора Ющенка



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!