Головна Новини Політика Україна зажадала звільнити Сенцова в день його народження
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна зажадала звільнити Сенцова в день його народження

Олег Сенцов знаходиться в російській в'язниці вже шість років, сьогодні він відзначає свій 43-й день народження

13 липня 2019, 14:58
Поділіться публікацією:
Україна зажадала звільнити Сенцова в день його народження

Міністерство закордонних справ України в день народження бранця Кремля Олега Сенцова повторює вимогу звільнити незаконно затриманого і засудженого Росією кінорежисера. Про це повідомляє МЗС на своїй сторінці в Facebook.

"Сьогодні український кінорежисер Олег Сенцов відзначає свій 43-й день народження. Він знаходиться в російській в'язниці вже 6 років, незаконно затриманий і засуджений. Ми підтримуємо Олега, і повторюємо вимога звільнити його", — йдеться в заяві міністерства в офіційному Twitter-акаунті.

Наступного тижня Європарламент нового скликання проведе дебати і голосування за резолюцію щодо українських політичних в'язнів Кремля, серед яких Олег Сенцов.


Кримського режисера Олега Сенцова і анархіста Олександра Кольченко затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. В серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Як повідомляло видання "Коментарі", президент Володимир Зеленський стверджує, що він і його команда роблять все для того, щоб повернути в Україну захоплених Росією в Керченській протоці моряків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!