Головна Новини Політика внутрішня політика Напередодні виборів поліція перейшла на посилений режим роботи
commentss НОВИНИ Всі новини

Напередодні виборів поліція перейшла на посилений режим роботи

Поліцейські будуть нести службу в посиленому режимі в період з 15 по 28 липня

15 липня 2019, 11:55
Поділіться публікацією:
Напередодні виборів поліція перейшла на посилений режим роботи

Зазаступник голови Національної поліції Олександр Фацевич повідомив про те, що з неділі почався завезення бюлетенів на виборчі ділянки. Тому з понеділка особовий склад Національної поліції переведений на посилений варіант несення служби.

"Завдання Нацполиции — це збереження всієї документації, яка знаходиться на окружних виборчих дільницях. Крім того, поліцейські забезпечують публічну безпеку і правопорядок під час перевезення бюлетенів. Також наголошую співпрацю зі спостерігачами, які беруть участь у виборчому процесі, і оперативному реагуванні на будь-які порушення у сфері виборчого процесу", — зазначив Фацевич.

 Він зазначив, що з початку виборчого процесу територіальні органи Нацполиции зареєстрували 4157 заяв і повідомлень, пов'язаних з виборчим процесом.

В основному, зазначені факти пов'язані з незаконною агітацією (2587 фактів) і підкупом виборців (422). У той же час зареєстровано 109 випадків хуліганства і 133 факту пошкодження майна.

Всього з початку передвиборчої кампанії поліція внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за 210 фактами. Зокрема, 157 кримінальних проваджень стосуються порушень виборчого законодавства, ще 53 кримінальних проваджень — пов'язані з проведенням виборчої кампанії. Також складено 817 адміністративних протоколів.

Найбільше протоколів — 591 — за виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації без передбаченої законодавством інформації. За порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях складено 117 протоколів.

Як повідомляли "Коментарі", по станом на 1 липня тимчасово змінили місце голосуванняна позачергових парламентських виборах 27 195 українців. Про це повідомляє Державний реєстр виборців України.

Тимчасово змінили місце голосування, зокрема, 441 мешканець Автономної Республіки Крим та 109 жителів Севастополя. Таку ж процедуру пройшли 6936 жителів Донецької області і 3774 – Луганської.

Крім того, в столиці України тимчасово змінили місце голосування 2354 людини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!