Головна Новини Політика внутрішня політика Олег Недава домігся для жителів Донбасу компенсацій за зруйноване в АТО житло
commentss НОВИНИ Всі новини

Олег Недава домігся для жителів Донбасу компенсацій за зруйноване в АТО житло

Народний депутат Олег Недава домігся від уряду внесення змін в законодавство, які б дозволили отримати від держави матеріальні компенсації жителям Донбасу, чиє житло було пошкоджено або зруйновано в результаті антитерористичної операції.

15 липня 2019, 15:16
Поділіться публікацією:
Олег Недава домігся для жителів Донбасу компенсацій за зруйноване в АТО житло

"Я хотів зробити так, щоб люди, які втратили житло, або ті, чиє житло постраждало, могли отримати компенсацію з державного бюджету",- підкреслив нардеп.

Олег Недава зазначив, що раніше механізм компенсацій був передбачений лише у випадку пошкодження житла в результаті стихійних лих. А підготовлений нардепом відповідний законопроект про внесення в перелік на компенсацію житла, зруйнованого в АТО, депутати провалили. Проте пізніше Кабмін додав до переліку постраждалих осіб громадян, чиї будинки були зруйновані під час надзвичайних ситуації воєнного характеру, обумовленої агресією Росії.

Всі постраждалі мають звернутися за компенсацією в органи місцевого самоврядування або військово-цивільну адміністрацію. Більш того, право на компенсацію мають і ті, хто відновлював житло самостійно, оскільки у органів місцевого самоврядування є акти обстеження зруйнованого житла.

Також Олег Недава додав, що в його громадських приймальнях всі постраждалі зможуть отримати юридичну допомогу з підготовки документів для компенсації.

picture



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!