Головна Новини Політика зовнішня політика Людмила Денисова летить до Москви для продовження переговорів з російською колегою
commentss НОВИНИ Всі новини

Людмила Денисова летить до Москви для продовження переговорів з російською колегою

Спільна робота уповноважених з прав людини Росії і України по наданню допомоги утримуваних правоохоронцями громадян обох країн буде продовжена 16 липня в Москві

15 липня 2019, 14:59
Поділіться публікацією:
Людмила Денисова летить до Москви для продовження переговорів з російською колегою

Український омбудсмен Людмила Денисова очікує, що у вівторок, 16 липня, їй вдасться обмінятися списками громадян України і Росії, які утримуються в ув'язненні, зі своєю російською колегою Тетяною Москальковою, після чого сторони зможуть перейти до верифікації.

"Ми продовжимо співпрацю і говоримо про те, що нам потрібно передати один одному списки наших громадян. Ми проведемо верифікацію цих громадян, які утримуються, і будемо проводити можливі зустрічі для визначення механізмів їх повернення", — пояснила Денисова.

У свою чергу Москалькова зазначила, що у вівторок омбудсмени двох держав проведуть зустріч у Москві.

"Ми маємо намір провести повну ревізію списків громадян РФ і України, які знаходяться на відповідних територіях Росії і України – в місцях позбавлення волі, та намітити план дій щодо надання їм гуманітарної допомоги", — сказала російський омбудсмен.

Москалькова також звернула увагу, що за рік з моменту обміну списками, у них відбулися зміни.

"Ми сьогодні провели попередню роботу. З російського списку по 50 громадянам Росії 27 осіб перебувають у місцях позбавлення волі, з них 13 відбувають покарання, за 5 немає рішення апеляційних виробництв, по 8 особам немає рішення першої судової інстанції, рішення суду першої інстанції не вступило в законну силу у відношенні однієї людини, 23 людини з цього списку знаходяться на волі", — розповіла російський омбудсмен.

Як повідомляли "Коментарі", Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова і російський омбудсмен Тетяна Москалькова провели зустріч у Києві.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!