Головна Новини Політика внутрішня політика У Зеленського запропонували ліквідувати «МінСтець»
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського запропонували ліквідувати «МінСтець»

У команді президента хочуть «обнулити» Мінінформполітики

15 липня 2019, 17:11 comments1169
Поділіться публікацією:
У Зеленського запропонували ліквідувати «МінСтець»

Радник команди президента Володимира Зеленського Микита Потураєв повідомив про плани ліквідувати Міністерство інформаційної політики та об'єднати Нацраду з питань телебачення і радіомовлення з Державним комітетом телебачення і радіомовлення, передає "Детектор.Медіа".

"МІП ми плануємо перезавантажити у нуль", — сказав Потураєв під час експертної зустрічі, присвяченій деолігархізації медіа та незалежності ЗМІ від їх власників.

Також у команді президента мають намір об'єднати Нацраду з питань ТБ і Держкомтелерадіо.

"У нас є ідея об'єднання Держкомтелерадіо та Нацради. Тому що в Держкомтелерадіо мало господарських функцій. Треба зміцнити в тому числі і фінансово, особовий склад. Також ми маємо забезпечити незалежність регулятора", — пояснив радник, заявивши про необхідність розширити повноваження оновленого регулятора.

Потураєв додав, що для об'єднання Нацради і Держкомтелерадіо необхідно внести зміни в Конституцію. Крім того, не виключається перегляд квотного принципу формування Національної ради з телерадіомовлення. Але при цьому регулятор буде конституційним органом.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в команді президента Володимира Зеленського розробляються законопроекти, спрямовані на деолігархізацію ЗМІ, що дозволить зробити їх незалежними від своїх власників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!