Головна Новини Політика внутрішня політика НАБУ допитала Луценка щодо вбивства двох силовиків на Євромайдані
commentss НОВИНИ Всі новини

НАБУ допитала Луценка щодо вбивства двох силовиків на Євромайдані

Луценко підтримав прокурорів у справі Майдану

15 липня 2019, 18:46
Поділіться публікацією:
НАБУ допитала Луценка щодо вбивства двох силовиків на Євромайдані

Генеральний прокурор Юрій Луценко сьогодні, 15 липня, був на допиті в Національному антикорупційному бюро по справі активіста Євромайдану Івана Бубенчика, якого звинувачують у вбивстві двох силовиків під час зіткнень протестувальників з правоохоронцями, передає УНН.

"В разі неефективного ведення слідства... генпрокурор України має право змінити групу прокурорів, чим я і скористався в даному випадку. Я особисто після доповідей мого заступника та інших працівників ГПУ прийняв рішення про неефективність розслідування", — сказав керівник ГПУ.

Луценко зазначив, що для ефективності розслідування була створена група на чолі з профільним заступником генпрокурора, яка відповідає за контроль діяльності Департаменту спецрозслідувань.

"Відтак Анжела Стрижевська, яка на чолі групи прокурорів вступила у справу, розглянула підозру і дещо змінила кваліфікацію. Підкреслюю слово „дещо“. Розмови про те, що хтось когось укрив, змінив тяжкість (злочину) — це все чисті бульбашки, бо і та підозра, яка була першою, і ця підозра, яка діє до сьогоднішнього дня, не змінена в частині тяжкості злочину", — пояснив Луценко.

За словами генпрокурора, і попередня, і нинішня стаття звинувачення є особливо тяжкими і тому запобіжний захід не був змінений. Кримінальне провадження за фактом загибелі силовиків розслідується.

Нагадаємо, Генпрокуратура підозрює активіста Євромайдану Івана Бубенчика у вбивстві двох силовиків під час акцій протесту в лютому 2014 р. Йому інкримінують вчинення злочинів, передбачених ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу) і ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Юрій Луценко заявив, що вважає неправильною кваліфікацію кримінального провадження.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!