Головна Новини Політика внутрішня політика Верховний суд відмовився допустити Шарія в Раду
commentss НОВИНИ Всі новини

Верховний суд відмовився допустити Шарія в Раду

Шарій остаточно програв ЦВК

15 липня 2019, 20:01 comments1176
Поділіться публікацією:
Верховний суд відмовився допустити Шарія в Раду

Верховний суд визнав законною відмову Центральної виборчої комісії реєструвати блогера Анатолія Шарія кандидатом у депутати на дострокових виборах до Верховної Ради, повідомляє прес-служба ВС.

У рішенні зазначається, що суд першої інстанції відмовився визнати відмову Шарію в реєстрації незаконною. Судді мотивували це тим, що відмова грунтується на листі СБУ, згідно з яким Шарій виїхав з України 24 січня 2012 року і з тих пір в країну не повертався.

У Верховному суді зазначили, що "відповідність громадянина встановленим виборчим цензам, у тому числі цензу осілості, є однією з умов його правоздатності щодо участі у виборах та реалізації пасивного виборчого права".

"На переконання судової колегії, зазначені обставини в сукупності з іншою викладеною в листі СБУ інформацією, а також відсутністю документів щодо проживання позивача на території України не підтверджують встановленого цензу осілості для участі у виборах", — йдеться в рішенні ВСУ.

У рішенні також зазначається, що позивачі мали можливість і достатньо часу для того, щоб підтвердити перебування Анатолія Шарія на території України шляхом надання доказів.

Як писали "Коментарі", 3 липня Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію блогера Анатолія Шарія кандидатом у депутати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: «Комментарии»
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!