Головна Новини Політика внутрішня політика В Україні набув чинності "мовний закон"
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні набув чинності "мовний закон"

Агітація повинна бути українською мовою

16 липня 2019, 07:40
Поділіться публікацією:
В Україні набув чинності "мовний закон"

З 16 липня вступає в силу "мовний закон", згідно яким вся агітація перед виборами в парламент має проходити виключно українською мовою. Про це йдеться у повідомленні Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

"Мовний закон регулює застосування державної мови у різних сферах. Згідно з текстом закону, усі матеріали передвиборної агітації будуть публікуватися українською мовою.

Також наголошується, що вся політична реклама і агітація, які поширюються на телебаченні, а також теледебати, повинні переводитися на мову жестів і субтитруватися на українською мовою. При цьому в окремих населених пунктах допускається розповсюдження матеріалів передвиборної агітації, виконаних на державною мовою і дубльованих мовами корінних народів, національних меншин України.

Крім того, закон визначає, що єдиною державною мовою в Україні є українська та його використання обов'язково в органах державної влади.

Документ зобов'язує посадових осіб володіти державною мовою і користуватися при виконанні службових обов'язків.

Також застосування української мови є обов'язковим в освіті, медицині, сфері обслуговування споживачів, під час публічних заходів, в рекламі на телебаченні та інших публічних сферах.

Дія закону не поширюється на приватне спілкування і здійснення релігійних обрядів.

Як раніше повідомляли "Коментарі"глава Офісу президента України Андрій Богдан згоден надати російській мові регіональний статус в Донецькій і Луганській областях, якщо ці регіони повернуться під контроль України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!