Головна Новини Політика вибори У Херсоні кандидат у нардепи Філіпчук звинуватив "Опору" в роботі "Слугу народу"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Херсоні кандидат у нардепи Філіпчук звинуватив "Опору" в роботі "Слугу народу"

Павло Філіпчук переконаний, що діяльність громадської організації "Опора", яка звинуватила його у непрямому підкупі виборців, була оплачена його конкурентом від "Слуги народу" Володимиром Івановим

16 липня 2019, 16:30 comments2102
Поділіться публікацією:








У Херсоні кандидат у нардепи Філіпчук звинуватив "Опору" в роботі "Слугу народу"

Кандидат в народні депутати по 185 округу (Херсонська область) Павло Філіпчук звинуватив громадянську мережу "Опора" у роботі на користь кандидата від партії "Слуга народу". Філіпчук запевняє, що його конкурент Володимир Іванов підкупив спостерігачів громадської організації, тому її представники перешкоджають йому вести передвиборну агітацію.

Раніше спостерігачі Опори фіксували ознаки непрямого підкупу виборців за допомогою Благодійного фонду Павла Філіпчука. Мова йде, зокрема, про видачу коштів фонду потенційним виборцям – молоді та ветеранам в якості нібито благодійної допомоги.

Крім того, Фонд надавав кошти навчальним закладом і нібито агітував голосувати за кандидата від 185-го мажоритарного округу Павла Філіпчука. "Опора" фіксувала ці дані і надавала їх місцевій поліції для розгляду.


Філіпчук запевняє, що діяльність спостерігачів "Опори" замовив і оплатив Володимир Іванов. Кандидат зазначив, що нібито отримав підтвердження цієї інформації в Києві. При цьому Павло Філіпчук, ім'ям якого названий фонд, наполягає, що не має ніякого відношення до його діяльності.

Варто відзначити, що дані "Опори" використовують у своїй діяльності спостерігачі з Євросоюзу, Канади та інших країн.

Викликає непорозуміння також ситуація із зарплатнею Філіпчука. Так, коментуючи ЗМІ фінансування його кампанії і заробітну плату на посаді голови бюджетної комісії Херсонської облради Філіпчук відповів, що вона не відрізняється від будь-якої іншої зарплати держслужбовця.

Але у відповіді на інформаційний запит про надання публічної інформації за підписом першого заступника голови облради Василя Зеленчука значиться сума 578 798,96 гривень за 2018-й рік. Таким чином, середньомісячна зарплата Філіпчука, за даними бухгалтерії облради, становить 48 233,25 гривень. З урахуванням премій, більш ніж дві тисячі доларів. Також Павло Філіпчук отримав майже 85 000 гривень на оздоровлення за рахунок коштів платників податків.

У грудні 2018 голова Бюджетної комісії Херсонської області в бюджеті на 2019 встановив, за його словами, прийнятну оплату праці Каховський чиновників на рівні п'яти тисяч гривень.

Для порівняння, середньомісячна зарплата президента Петра Порошенка за 2018 рік склала 28 000 гривень, а прем'єр-міністра Володимира Гройсмана – 29 746,78 з урахуванням отриманих премій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!