Головна Новини Політика зовнішня політика У Зеленського звинуватили Угорщину у втручанні у вибори
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського звинуватили Угорщину у втручанні у вибори

МЗС України вже закликав Угорщину утриматися від втручання у вибори

16 липня 2019, 15:09
Поділіться публікацією:
У Зеленського звинуватили Угорщину у втручанні у вибори

Офіс президента України має намір вжити заходів по протидії втручанню угорської влади та окремих політиків у виборчу кампанію на позачергових виборах до Верховної Ради, передає "РБК-Україна".

"У нас була рекомендація міністру Сійярто (глава МЗС Угорщини Петер Сійярто) приїхати в Київ, зустрітись зі своїми новими колегами; ми готові були разом з ним і представником МЗС відвідати Закарпаття. Нажаль, угорська сторона нас не почула. Я вважаю, що це є неприпустимо. Офіс президента буде вживати заходів, щоб це більше не повторювалось", — сказав на брифінгу заступник голови ОП Вадим Пристайко.

Пристайко зазначив, що напередодні в Україну прибули дві делегації з Угорщини, а народний депутат, голова Товариства угорської культури Закарпаття Брензович нещодавно зустрічався з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

"Мені здається, що в цей момент, коли відбувається підготовка (до виборів) і складна ситуація в Україні, можна було б дружній до нас державі  утриматись від таких поїздок", — сказав він.

У той же час заступник голови ОП додав, що Україна не буде забороняти угорським політикам в'їзд в країну.

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ заявило, що останні дії Угорщини мають ознаки втручання у внутрішньополітичне життя в Україні напередодні дострокових парламентських виборів.

Угорська влада блокує співробітництво України з НАТО у зв'язку з прийняттям закону "Про освіту". Цей документ був у цілому схвалений Венеціанською комісією з рекомендацією відкласти вступ в силу низки його норм. Проте в Будапешті, який наполягав на експертизі, рішенням незадоволені.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!