Головна Новини Політика зовнішня політика Омбудсмени України і Росії обмінялися списками ув'язнених
commentss НОВИНИ Всі новини

Омбудсмени України і Росії обмінялися списками ув'язнених

У Москві завершилася зустріч омбудсменів двох країн

16 липня 2019, 17:29
Поділіться публікацією:
Омбудсмени України і Росії обмінялися списками ув'язнених

В ході минулих за два дні переговорів у Києві та Москві омбудсменам вдалося розширити список тих ув'язнених, за якими буде проводитися робота для надання їм незалежної медичної допомоги або проведення експертизи.

Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова і уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова обмінялися списками українців і росіян, які перебувають у СІЗО та в'язницях двох країн.

"Я передаю вам список громадян, які знаходяться в місцях позбавлення волі — слідчих ізоляторах, колоніях і тюрмах на території України, прошу взяти під особливий контроль", — сказала Москалькова, передаючи список Денисової.

У відповідь, український уповноважений передала російській колезі список, що складається з 150 справ.

"Я теж привезла вам список, який містить 150 кейсів. Це громадяни України, які містяться на території Російської Федерації і в Криму, в тому числі 24 моряка",- сказала Денисова.

Москалькова сказала, що питання обміну не в її компетенції, але вона "вітає будь-які домовленості між українською та російською стороною, які можуть сприяти якнайшвидшому поверненню громадян у свої домівки, родини, до нормального життя, про яку мріє кожна людина".

Як раніше повідомляли "Коментарі", Тетяна Москалькова прибула до Києва для присутності на судовому засіданні арештованого головного редактора РІА "Новості — Україна" Кирила Вишинського.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!