Росія продемонструвала, що з партією Мураєва ніякі переговори неможливі, – експерт

На думку політолога Олексія Голобуцького, в Росії Євгена Мураєва вважають ненадійним політиком і точно не збираються вести з ним ніяких переговорів, при цьому сам кандидат у нардепи продовжує обіцяти виборцям те, чого не зможе виконати

Російська Федерація чітко дала зрозуміти, що з партією, яку очолює Євген Мураєв, переговори про мир неможливі. Таку точку зору висловив на своїй сторінці в Facebook політичний експерт Олексій Голобуцький.

Політолог підкреслив, що з наближенням фіналу гонки за парламентськими кріслами, політики все частіше використовують у своїй риториці популістські заяви. При цьому, навіть з урахуванням того, що цим грішать всі кандидати в нардепи, Євген Мураєв все одно стоїть осібно. Адже, на думку Голобуцького, його риторика – вже не популізм, а "відверта брехня".

"Практично на всіх ефірах він гордо заявляє – його партія зможе домовитися з Росією про мир. Природно, розраховуючи на голоси виборців "партії миру". Правда, з чого б цим виборцям вірити в, м'яко кажучи, вигадки Мураєва – неясно. Зрештою, у них перед очима конкретний і цілком реальний приклад активних переговірників з доведеними можливостями прямого доступу до перших осіб Росії", – заявив політолог.

За його словами, Росія досить ясно показала Мураеву, що переговори з ним неможливі. Головною ж причиною цього експерт назвав заборону на в'їзд українського політика на територію РФ.

"Мураєв, як і багато топ-менеджерів очолюваної ним партії, що давно були внесені в російські санкційні списки. Притому з дуже неприємним поясненням: за співпрацю з владою Порошенко і сумнівну взаємодію з СБУ, куди Мураєв бігав з доносами на своїх же", – зазначив експерт.

Більш того, на думку Олексія Голобуцького, в РФ Євгена Мураєва вважають ненадійним і ворожим політиком. При цьому, як зазначив експерт, сам нардеп розуміє, що реалізувати все, що він наобіцяв виборцям, йому не вдалося б ні при яких умовах.