Головна Новини Політика вибори Елітний будинок нардепа Ємця в Конча-Заспі може бути побудований незаконно, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Елітний будинок нардепа Ємця в Конча-Заспі може бути побудований незаконно, - ЗМІ

Згідно з деклараціями, нардеп Леонід Ємець побудував котедж в Конча-Заспі, отримуючи до моменту будівництва зарплату в 6,5 тисяч гривень, при цьому об'єкт в результаті може виявитися незаконно зведеним

17 липня 2019, 17:55 comments3384
Поділіться публікацією:
Елітний будинок нардепа Ємця в Конча-Заспі може бути побудований незаконно, - ЗМІ

Народний депутат Леонід Ємець, який балотується у Верховну Раду за київським мажоритарним округом №221, зумів побудувати будинок на 112 кв. м в Конча-Заспі в 2015 році, отримуючи зарплату в розмірі всього лише 6,5 тисяч гривень на місяць і не маючи разом з дружиною значних накопичень. Мало того, відповідно до декларації, родина нардепа володіє також котеджем площею 171 кв. м, земельними ділянками в Конча-Заспі площею 450 і 1500 квадратів і ділянкою в анексованому Криму на 14 тисяч квадратних метрів. При цьому загальна сума доходів і накопичень сім'ї Ємця за 2014 рік склала менше 750 тисяч гривень, пише видання "Вести".

Відзначається, що все багатство родини офіційно числиться за дружиною нардепа, в той час як сам Леонід Ємець їздить на машині матері, а живе в елітному котеджі своєї дружини Світлани.

Виходячи з декларації парламентарія, його будинок у Конча-Заспі був побудований всього за три зимових місяці. Так, у декларації Леоніда Ємця за 2015 рік зазначено, що земельна ділянка, на якій розташований його будинок, була придбана дружиною 29 грудня 2014 року. А сам будинок був отриманий у власність 31 березня 2015 року. Тобто за версією Ємця, він побудував житло площею майже дві сотні квадратних метрів всього за одну зиму.

Варто відзначити, що за законом України про протидію корупції будь-які витрати, що перевищують 50 мінімальних зарплат (станом на момент подання звітності Леонідом Ємець – близько 68 тисяч гривень), повинні бути відображені в декларації. Але в декларації депутата за 2015 рік ніяких витрат вище цієї суми не вказано.

Мало того, як пише видання "Вести", будинок Ємця може бути побудований незаконно. Адже згідно чинного законодавства, про початок і завершення будь-якого будівництва повинна бути сповіщена Державна архітектурно-будівельна інспекція України.

Але жодних даних про початок будівельних робіт сім'єю Ємцових на земельній ділянці в Козині немає. Якщо будинок зведений незаконно, то його, згідно з українськими законами, повинні знести, а порушники мають бути оштрафовані.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!