Головна Новини Політика внутрішня політика Зеленський доручив МЗС розробити механізм надання другого громадянства етнічним українцям
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський доручив МЗС розробити механізм надання другого громадянства етнічним українцям

МЗС також повинен опрацювати процедуру спрощеного надання українського громадянства іноземцям-шукачам притулку

18 липня 2019, 02:35 comments1020
Поділіться публікацією:
Зеленський доручив МЗС розробити механізм надання другого громадянства етнічним українцям

Президент України Володимир Зеленський доручив Міністерству закордонних справ розробити механізми надання громадянства етнічним українцям, які живуть в інших країнах. Про це повідомляє Офіс президента.

Відзначається, що в офісі Зеленського з сумом сприйняли звістку про продовження арешту 24 українським морякам. Також обурення викликало підписання президентом Російської Федерації указу про спрощений порядок надання російського громадянства українцям, які живуть або раніше жили на Донбасі.

"Ми вважаємо, що цей крок створює додаткові перешкоди на шляху до деескалації конфлікту і реінтеграції Донбасу, прихильність до яких керівництво Росії неодноразово декларувало. Зі свого боку президент України доручає МЗС розробити механізм надання українського громадянства як другої для етнічних українців з дружніх нам країн, які прагнуть приєднатися до розвитку своєї історичної батьківщини", — йдеться в заяві.

Також доручив Зеленський розробити механізм спрощеного надання українського громадянства людям, які потерпають від порушення прав і свобод у своїх країнах.

 Як повідомляли "Коментарі", в Кремлі прийняли рішення видавати закордонні паспорти російського зразка жителям тимчасово-окупованих територій Донецької та Луганської областей без зазначення в них колишнього громадянства та місця прописки. Федеральні чиновники відзначають, що за паспортами жителі ОРДЛО можуть звертатися в будь-який регіон Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!