Головна Новини Політика внутрішня політика Київ не буде визнавати кремлівські укази про "паспортизації"
commentss НОВИНИ Всі новини

Київ не буде визнавати кремлівські укази про "паспортизації"

Україна засудила паспортизацію окупованих територій Донбасу

18 липня 2019, 09:48 comments1169
Поділіться публікацією:
Київ не буде визнавати кремлівські укази про "паспортизації"

МЗС засудило рішення Російської Федерації про паспортизацію громадян України, які мешкають в Донецькій та Луганській областях, і підготувало на розгляд РНБО перелік заходів із захисту національної безпеки. Про це йдеться в заяві МЗС України.

"МЗС України рішуче засуджує нову спробу російської влади поширити спрощений порядок прийняття в громадянство РФ на українських громадян — жителів Донецької і Луганської областей України. Дії російської сторони є відвертим втручанням у внутрішні справи України як незалежної і суверенної держави, серйозною загрозою безпеки на всьому європейському континенті. Симптоматично, що ця провокація зроблена у відповідь на ініціативи української сторони за деескалації ситуації", — йдеться в заяві.

Також наголошується, що незважаючи на численні заяви про прагненні якнайшвидшого встановлення миру, Кремль своїми діями демонструє наміри продовжувати гібридну війну проти України.

"Наголошуємо, що кремлівські укази з "паспортизації" не будуть визнаватися українською стороною", — заявили в МЗС.

У заяві також відзначається, що МЗС України категорично вимагає від російської сторони невідкладно скасувати всі агресивні рішення щодо України і усунути їх негативні наслідки.

 "На тлі зазначених дій Кремля МЗС вже підготував на розгляд РНБО України перелік заходів із захисту національної безпеки, законних прав та інтересів громадян України у відповідності з міжнародним правом і законодавством України. Вимагаємо від Росії припинити мирні торпедувати зусилля в Нормандської форматі і в Мінському процесі, замість цього почати виконувати взяті на себе зобов'язання", — зазначили в міністерстві.

Також у МЗС зазначили, що очікують від міжнародних партнерів невизнання цих російських документів, а також посилення індивідуальних та секторальних санкцій проти Росії.

Як повідомляли "Коментарі", президент Росії Володимир Путін розширив дію указу надання українцям громадянства РФ у спрощеному порядку. Тепер скористатися ним зможуть українці, які проживають не тільки в "окремих районах Донецької і Луганської областей", але і жителі цих областей в цілому.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!