Головна Новини Політика вибори До парламенту проходять чотири партії, у "Опозиційної платформи - За життя" і "Європейської солідарності" - різкий стрибок рейтингу, - велике західне дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

До парламенту проходять чотири партії, у "Опозиційної платформи - За життя" і "Європейської солідарності" - різкий стрибок рейтингу, - велике західне дослідження

"Опозиційна платформа – За життя" - фактично єдина велика партія, яка демонструє стабільне зростання підтримки, різкий стрибок рейтингу напередодні виборів, схожим чином справи просуваються і у "Європейської солідарності"

18 липня 2019, 10:11 comments1495
Поділіться публікацією:
До парламенту проходять чотири партії, у "Опозиційної платформи - За життя" і "Європейської солідарності" - різкий стрибок рейтингу, - велике західне дослідження

За результатами всеукраїнського опитування громадської думки, яке було проведено 10-16 липня 2019 року і за величиною вибірки увійшло в число найбільш великих соцопитувань в Україні за рік, найбільші шанси на потрапляння в наступний склад українського парламенту отримали б такі партії: "Слуга народу" Дмитра Разумкова (41,2%), "Опозиційна платформа – За життя" Юрія Бойка, Вадима Рабиновича і Віктора Медведчука (18,6%), "Європейська солідарність" Петра Порошенка (11,1%) та "Батьківщина" Юлії Тимошенко (7,1%).

Про це йдеться в дослідженні, опублікованому міжнародним дослідницьким центром BURI-Україна (The Belgium-Ukraine Research Institute, Бельгія).

Інші політичні партії, зокрема, "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка та Дмитра Добродомова (4,6%), "Голос" Святослава Вакарчука (4,4%), "Сила і Честь" Ігоря Смешко (3,1%), Радикальна партія Олега Ляшка (2,0%), "Опозиційний блок" Євгена Мураєва, Олександра Вілкула та Геннадія Кернеса (1,9%), ВО "Свобода" Олега Тягнибока, Андрія Білецького та Дмитра Яроша (1,7%), Партія Шарія (1,4%), Аграрна партія України Михайла Поплавського (1,1%), "Українська стратегія Гройсмана" (1,0%) та інші мають менші шанси на проходження в парламент.

Результати дослідження представлені в таблиці.

picture

За словами представників дослідного центру, на відміну від менш великих соцопитувань, які проводилися раніше, дане дослідження показало наступні тенденції в динаміці електоральної підтримки провідних політичних партій України:

"Слуга народу" — стабілізація рейтингу напередодні парламентських виборів, припинення плавного зниження, яке реєструвалося раніше, але при цьому – істотна відмінність від результатів лідера партії, показаного за результатами президентських виборів.

"Опозиційна платформа – За життя" — фактично єдина велика партія, яка демонструє стабільне зростання підтримки, різкий стрибок рейтингу напередодні виборів (можлива причина – серія резонансних обговорюваних подій – повернення полонених, переговори про зниження ціни на газ тощо).

"Європейська солідарність" — також не просто стабілізація рейтингу, але і помітне збільшення показників напередодні виборів, можливо – в результаті ефективної регіональної агітації лідерів партії.

ВО "Батьківщина" — стабілізація рейтингу на рівні, що дає гарантію проходження в наступний склад парламенту, можливо – як наслідок обговорення того, що лідер партії може розраховувати на посаду прем'єр-міністра.

"Громадянська позиція", "Голос", "Сила і Честь" — фактично програна боротьба за проходження в парламент, яка у випадку партії Ігоря Смешка збіглася до того ж з істотним просіданням рейтингу порівняно з показниками місячної та двомісячної давності.

Опитування проводилося на території України міжнародним дослідницьким центром BURI-Україна (The Belgium-Ukraine Research Institute, Бельгія) протягом 10-16 липня 2019 року. Метод опитування – 1,500 інтерв'ю з використанням роздрукованих анкет, 1,500 інтерв'ю з використанням анкет на планшеті, 17,010 – телефонні інтерв'ю на основі випадкової вибірки телефонних номерів. Загальна кількість респондентів – 20,010 людина. Ймовірна похибка – 2,2%.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!