Головна Новини Політика зовнішня політика Зростаючий вплив бізнесу і судів нарівні з падінням силових структур: хто увійшов у сотню найвпливовіших одеситів
commentss НОВИНИ Всі новини

Зростаючий вплив бізнесу і судів нарівні з падінням силових структур: хто увійшов у сотню найвпливовіших одеситів

Стали відомі найвпливовіші одесити

18 липня 2019, 10:11 comments1063
Поділіться публікацією:








Зростаючий вплив бізнесу і судів нарівні з падінням силових структур: хто увійшов у сотню найвпливовіших одеситів

В Одесі відбулася прес-конференція, на якій підбили підсумки п'ятого ювілейного рейтингу "100 найвпливовіших одеситів-2019", організованого благодійним фондом "Журналісти за демократію" та ІА "Одеса-медіа". В ході заходу організатори та експерти рейтингу озвучили, як розподілилися місця в заповітної сотні.


picture

Так, найбільш впливовою людиною в Одесі в п'ятий раз став міський голова Геннадій Труханів. На другому місці бізнесмен Володимир Галантерник, а на третьому – бізнесмен Аднан Киван.

За словами керівника проекту, директора ІА "Одеса-медіа" Олени Овчиннікової, спочатку оргкомітет запропонував на розгляд список із понад 350 кандидатур. Упродовж місяця інтернет-користувачі могли віддавати свої голоси тим, кого вважали найбільш достойними, і пропонувати нових кандидатів. У результаті в рейтингу виявилися 409 номінантів, з яких онлайн-користувачі і експерти вибрали бажану сотню.

Оцінювали вплив одеситів професіонали, що спеціалізуються на економіці, політиці, бізнесі, ЗМІ та юриспруденції. Їх кількість, порівняно з минулим роком, збільшилася з 21 до 30.

– Наші експерти виставляли оцінки, керуючись такими критеріями, як вплив на реалізацію державної політики в регіоні; кількість сфер, в яких номінант може використовувати свою владу; ступінь активності використання владних повноважень. В результаті ми отримали список, в який увійшли 46 представників влади, 24 – бізнесу, вісім осіб з юриспруденції і судової системи, стільки ж представників громадської діяльності, четверо силовиків, троє релігійних діячів, по два представника охорони здоров'я, науки і освіти, і по одному представнику ЗМІ, спорту і культури. Культуру у рейтингу очолив Михайло Жванецький, — розповів Олена Овчиннікова.

Голова ради директорів "Південноукраїнського Медіа Холдингу" заслужений журналіст України Петро Галчанский, який виступив експертом рейтингу, зазначив, що рейтинг став не тільки ювілейним, але і був проведений в дуже відповідальний момент – напередодні виборів у парламент.

picture


– "Мене радує, що в рейтингу виявилося набагато менше кандидатів у народні депутати України, ніж можна було б очікувати. Перші місця зайняли люди, які мають багатий політичний досвід і розпоряджаються великими коштами. Безумовно, буде критика, і це добре. Хтось буде скаржитися, що не потрапив у рейтинг, хто залишиться незадоволений отриманим місцем. У будь-якому випадку, експерти прислухаються до кожного думку. Також сподіваюся, що ЗМІ використовують в своїй роботі інформацію, отриману завдяки рейтингу", – заявив Петро Галчанский.

Ще один експерт рейтингу, голова Одеської обласної організації "Комітет виборців України" Анатолій Бойко, подякував організаторам і підкреслив, що лауреати рейтинг можуть подобатися або не подобатися більшості, проте з їх впливовістю важко посперечатися.

picture


Рейтинг "100 найвпливовіших одеситів" – це корисний соцексперимент. Він відображає те суспільство, в якому ми живемо. Цілком закономірно, що саме представники влади і бізнесу склали в ньому більшість. Можна нарікати на те, що в сотні дуже мало представників науки чи культури, але це наслідок наших сьогоднішніх реалій.

Важливо також відзначити, що можливо через тиждень, після майбутніх виборів, ступінь впливу деяких, зазначених нами персон, істотно зміниться. Очевидно, що в цьому році рейтинг формує історію, розділяючи те, що було "до" і "після", – повідомив Анатолій Бойко.

 Політолог зазначив також, що міські депутати в рейтингу зайняли позиції вище, ніж їх колеги з обласної ради. Це говорить про те, що процеси, які відбуваються в Одесі та регіоні, відокремлені один від одного. Більш того, в центрі вони більш ефектні і помітні, так як робота регіональних депутатів не насичує інформаційний простір. Окремої згадки удостоїлися і народні обранці. Не всі з них змогли пробитися в сотню. Наприклад, Євген Дейдей, в черговий раз поступився місцем своїм колегам, які більш помітними і публічні.

Голова "Союзу юристів Одеської області", експерт рейтингу Олександр Рябець підкреслив, що в категоріях "силовики", "юриспруденція" і "суди", ситуація теж цілком логічна.

picture


– Знаходження в лідерах голови Південно-Західного апеляційного господарського суду Наталії Богацкой та голови Київського райсуду Сергія Чванкина, цілком зрозуміло. Ці судді вкладають багато сил у розвиток судової системи і судових реформ, їх сфери діяльності та обсяг відповідальності набагато вище узкофункциональных. З урахуванням того, що в країні відбуваються великі зміни, а судова система – це окрема гілка влади, користується певною незалежністю і, звичайно ж, впливом, голови судів піднялися на небувалі раніше висоти рейтингу. Так, Богацька Наталія розташувалася на 11 місці, а Сергій Чванкін відразу за нею – на 12. Для останнього це дійсно великий ривок, що не дивно, адже безліч важливих для міста судових процесів розглядаються саме в Київському райсуді, – зазначив юрист.

В противагу суддям, представники силових структур дещо втратили позиції, опустившись на кілька сходинок вниз. Представників СБУ і зовсім не виявилося у сотні. Між тим, експерт звернув увагу на те, як піднялися представники великого бізнесу. Так, зріс на дві позиції і увійшов у десятку Костянтин Ткач. Зміцнилися позиції Руслана Кивана, Ігоря Вчителя Дмитра Голубова, Сергія Ківалова, Ігоря Лисенка, В'ячеслава Беженаря.



 

Експерти також зазначили, що в сотні опинилися представник ЗМІ – Олександр Козир і відомий вже всьому світові український спортсмен Василь Ломаченко



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!