Головна Новини Політика вибори ЗМІ підозрюють використання адмінресурсу на користь кандидата від "Слуги народу" на 39-му окрузі
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ підозрюють використання адмінресурсу на користь кандидата від "Слуги народу" на 39-му окрузі

За інформацією журналістів, заступник голови облради Дніпропетровської області Сергій Северин, висунувшись у народні депутати, користується особливими преференціями від місцевої влади

18 липня 2019, 11:17 comments1484
Поділіться публікацією:
ЗМІ підозрюють використання адмінресурсу на користь кандидата від "Слуги народу" на 39-му окрузі

Кандидата в народні депутати по 39-му округу (Дніпропетровська область) Сергія Северина, який також є заступником голови обласної ради, місцеві жителі та ЗМІ запідозрили в масовому використанні адміністративного ресурсу. Чиновник заради проходження в Раду нібито залучає до агітації на свою користь посадових осіб органів місцевого самоврядування та бюджетні ресурси, пише "Інформатор".

За даними ЗМІ, діючий начальник управління економіки, бюджету і фінансів Дніпропетровської облради Сергій Северин, раніше був помічником нардепа 5-го (2006-2007) і 6-го (2007-2012) скликань від ВО "Батьківщина" Святослава Олійника. У 2010 році він вийшов з однойменної фракції в українському парламенті.

picture

У публічній же площині Северин опинився в 2014-му, коли главою Дніпропетровської ОДА став Ігор Коломойський, а його заступниками – Геннадій Корбан, Борис Філатов і Святослав Олійник. У той же рік нинішній кандидат у нардепи очолив департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Дніпропетровської ОДА, став радником Коломойського, а восени 2014-го балотувався в депутати Верховної Ради в 46-му виборчому окрузі, що в Донецькій області, але не пройшов, посівши останнє місце.

У 2015-му Северин висувався в дніпропетровську облраду від партії "Відродження", в яку увійшли екс-регіонали, але депутатом так і не став, на відміну від Святослава Олійника, який балотувався в облраду від тієї ж партії. Мало того, він став першим заступником голови облради.

Наступні два роки Сергій Северин був радником голови Дніпропетровської облради відділу патронатної служби управління забезпечення діяльності ради. А з 2018-го він займає посаду, на якій перебуває донині.

Відзначається також, що кандидат у парламентарі керував ТОВ "Українсько-чеське спільне підприємство "Ніколь Індастрі". ЗМІ підозрюють, що компанія була псевдовиробником плитки, яку використовували під час ремонту на просп. К. Маркса та вул. Гоголя у Дніпрі в 2015 році. Відзначається, що на ділі фірма-підрядник "УПС" закупила плитку у місцевого виробника і в документах її вартість нібито в два рази переверщувала ціни підприємця. Тоді у пресі писали, що плитка стала перетворюватися в крихти вже через два місяці.

Як пише "Інформатор", в ході виборчої кампанії в Раду кандидата піарить у тому числі Синельниківський міська рада, що у випадку Северина є застосуванням адмінресурсу, оскільки всі учасники гонки повинні мати однакові умови для агітації і місцева влада не може віддавати комусь преференції. Також місцеві жителі стверджують, что деякі чиновники начебто використовують служебну автівку для агітації за Северина, причому роблять це у робочий час. 

picture

6 липня у Синельниковому відбувся "концерт вихідного дня", який також можна назвати передвиборчим піаром Сергія Северина.

"У нашому місті, як і по всій Україні, дуже багато людей підтримали "Зе команду", і всі разом ми привели її до перемоги. А значить, у нас є можливість зібратися, поспілкуватися, познайомитися з кандидатом від команди Зе і з людьми, які його представляють", — писали користувачі Facebook, запрошуючи на концерт.

picture

При цьому під час концерту в агітаційні футболки "Зе-команди" одягали навіть дітей.

picture




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!