Головна Новини Політика вибори Нардеп Ємець міг ухилитися від податків, купивши Mercedes за 100 грн, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп Ємець міг ухилитися від податків, купивши Mercedes за 100 грн, - ЗМІ

Журналісти надали копії документів, які можуть свідчити про використання Леонідом Ємцем незаконної схеми при купівлі автомобіля преміум-класу

18 липня 2019, 12:01 comments2139
Поділіться публікацією:
Нардеп Ємець міг ухилитися від податків, купивши Mercedes за 100 грн, - ЗМІ

Народний депутат України Леонід Ємець, який балотується у Верховну Раду за київським 221-му округом, може ухилятися від сплати податків. Про це пише видання "Экономические новости", посилаючись на договір купівлі-продажу автомобіля, який уклав політик в 2009 році.

Як пише видання, вартість машини преміум-класу Mercedes-Benz CL 550 2007 року випуску, яким володів нардеп, за документами виявилася сильно занижена. Так, судячи з документів, Ємцю автомобіль дістався лише за 100 гривень, хоча на той момент ціна такої моделі сягала 100 тисяч доларів.

Відзначається, що машина політика була продана через "Київську універсальну автотранспортну біржу". А в 2009 році при укладенні угоди через біржу продавець за законом повинен був заплатити прибутковий податок державі у розмірі 15% від суми доходу.

В обхід правила деякі автолюбителі вдавалися до незаконного схемою, яка дозволяла уникнути сплати податку. Так, у договорі купівлі-продажу прописувалася будь-мінімальна сума, а основна плата за машину передавалася продавцю на руки. Таким чином, податок сплачувався не з реально оціночної вартості авто, а з мізерної ціни, зазначеної в документах.

 picture

За такою схемою міг придбати автомобіль і Леонід Ємець, який замість запланованих 15 тисяч доларів віддав державі усього лише 15 гривень.

Варто відзначити, що навіть 10 років потому вартість старих Mercedes-Benz CL 550 2007 року випуску залишається значною. Сьогодні таку модель пропонують за 24-28 тисяч доларів. Виходить, що навіть якщо б в 2009 році при курсі 8 гривень за долар Леонід Ємець продав своє авто за такою ціною, то мав би перерахувати державі близько 3,5 тисяч доларів.

picture

Примітно, що згідно поданої декларації Леонід Ємець, у нього немає ні нерухомості, ні машин, ні цінного майна. У звітності на нього записані лише 18 тисяч доларів і 235 тисяч гривень готівкою, а також корпоративні права загальною вартістю трохи більше 10 тисяч гривень.

При цьому його дружина Світлана Ємець, не володіючи офіційно ніяким бізнесом, крім грошових накопичень, має елітний котедж площею 171 кв. м, дачний будинок на 112 кв. м. та земельні ділянки площею 450 і 1500 кв. м. Всі вони розташовані в селищі Козин в районі Кончі-Заспи. Крім того, у дружини нардепа є земельна ділянка в аннексированном Криму площею понад 14 тисяч квадратних метрів. На весь 2018 році Світлана Ємець заробила тільки 1124 грн зарплати і 25 тисяч гривень роялті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!