Головна Новини Політика зовнішня політика МЗС "в шоці" від карти Угорщини із Закарпаттям, в ГПУ подала запит
commentss НОВИНИ Всі новини

МЗС "в шоці" від карти Угорщини із Закарпаттям, в ГПУ подала запит

18 липня 2019, 13:29 comments1186
Поділіться публікацією:
МЗС "в шоці" від карти Угорщини із Закарпаттям, в ГПУ подала запит

МЗС звернулося до ГПУ та СБУ з проханням порушити справу за ілюстрації в газеті "Карпаталия", яку видає союз угорців Закарпаття. Видання розмістило у себе на першій сторінці карту Угорщини з вхідними в неї кількома областями України. Про це у своєму Twitter-акаунті написав заступник глави МЗС Євген Божок.

"На першій сторінці газети "Карпаталия" ОО "Товариство угорської культури Закарпаття" під гаслом "Угорець, вставай!" ілюстрована приналежність до Угорщини ряду територій України. Сепаратизм!" — написав Божок.

Відзначимо, що лідери угорських організацій Закарпаття балотуються у Верховну Раду по мажоритарних округах.

16 липня Офіс президента України Володимира Зеленського пригрозив угорським чиновникам заходами за відвідування Закарпаття без узгодження. Там зазначили, що Угорщина як дружня держава повинна утриматися від таких поїздок напередодні виборів в український парламент.

Як повідомляли "Коментарі", дипломатичний скандал між Україною і Угорщиною розгорівся у вересні 2018 року. Було в той момент опубліковано відео, в якому консул угорського консульства в Закарпатті роздавав паспорти українцям і приводив до присяги на вірність Угорщині. Згодом виявилося, що дипломат роздавав не паспорта, а пакет документів для отримання громадянства. Однак інцидент спровокував конфлікт, в результаті якого Україна вигнала консула з країни. Угорщина відповіла аналогічно. На Україні пригрозили, що будуть жорстко реагувати на подібні дії влади сусідньої держави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!