Головна Новини Політика вибори В Кіровоградській області на окрузі №100 активісти розкрили агітаційну схему проти кандидата Духно
commentss НОВИНИ Всі новини

В Кіровоградській області на окрузі №100 активісти розкрили агітаційну схему проти кандидата Духно

У місті Кропивницький Кіровоградській області правоохоронці затримали партію агітаційної продукції проти кандидата в народні депутати Володимира Духно

18 липня 2019, 14:15 comments2893
Поділіться публікацією:
В Кіровоградській області на окрузі №100 активісти розкрили агітаційну схему проти кандидата Духно

Останнім часом в мережі активно поширювалася інформація про те, що під час передвиборчого заходи за участю Компаниевке кандидата в народні депутати Володимира Духно, постраждав пенсіонер. Однак згодом, ні самого потерпілого, ні яких-небудь доказів події, яка нібито відбулася, пред'явлено не було.

Дана ситуація привернула увагу громадських активістів, які представляють в регіоні громадську організацію "Національний антикорупційний союз", організацію ветеранів АТО "Вибачте, що живі" і "Всеукраїнський союз вчених", які здійснюють моніторинг виборчого процесу, зокрема, на 100-му окрузі.

В результаті незалежного розслідування, активісти з'ясували, що партія агітації буде надрукована і перевозиться з Кропивницького в Компаніївку ввечері 17 липня, про що оперативно та повідомили правоохоронцям.

Інформація підтвердилася, коли поліцейські зупинили синій "Сітроен"-універсал. Водій, чия фірма "Друк-Сервіс" надрукувала продукцію Євген Сокира повідомив, що відповідний замовлення надійшло від якогось Богдана Торохтія.

Активісти-розслідувачі також з'ясували, що Сокира і Торохтій були знайомі й раніше. Вони стверджують, що Торохтій має безпосереднє відношення до команди іншого кандидата – висуванця партії "Слуга народу" Ігоря Мурдия.

Згідно матеріалами розслідування, друкарня "Друк-Сервіс" також надавала послуги в оформленні біг-бордів іншому конкуренту кандидатів Мурдия і Духно – Станіславу Березкіну.

Аналітики-розслідувачі припускають, що ця деталь була врахована Торохтиєм при замовленні агітації і розрахована на введення в оману засобів масової інформації та правоохоронців. У такому випадку ситуацію можна було подати так, що справжнім замовником даної провокації є Станіслав Березкін, а представник партії "Слуга народу" Мурдій не має ніякого відношення до цій історії.

Зміст виявленої друкованої продукції, як і раніше опубліковані матеріали в інтернеті, був присвячений темі "пенсіонера-примари" з Компаниевки. Активісти провели моніторинг, згідно з яким пенсіонер Сидоренко у Компаніївці не проживає.

Тепер оцінку таким діям будуть давати правоохоронці. Дані про затримання внесено у реєстр досудових розслідувань №12019120020005459 від 17.07. 2019.


Цивільні активісти вищевказаних громадських організацій мають намір продовжити незалежне розслідування аж до з'ясування всіх обставин цього справи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: "Комментарии"
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!