Головна Новини Політика внутрішня політика "208 на 69": Мінськ домовився
commentss НОВИНИ Всі новини

"208 на 69": Мінськ домовився

Стали відомі подробиці

18 липня 2019, 14:44 comments4758
Поділіться публікацією:
"208 на 69": Мінськ домовився

На переговорах у Мінську домовилися про формат обміну полоненими "208 на 69". Про це повідомив представник України у робочій підгрупі з політичних питань Роман Безсмертний.

"Найважливіше: досягнуто домовленості про початок процедури обміну військовополоненими, незаконно утримували, засудженими особами співвідношенні "208 на 69", — сказав він.

Безсмертний додав, що українська сторона готова була б це зробити навіть сьогодні. "Це було підтримано навіть представниками ОРДО і ОРЛО, але цього заперечив Кремль. Тому зрештою вирішено проводити процедуру правової чистки", — уточнив парламентар.

Наголошується, що до цих "208 на 69" відносять особи з різною категорією правової чищення. "Де-то це буде кілька днів, десь це буде кілька тижнів, по кому-то це буде можливо кілька місяців. Але ця процедура запущена", — зазначив він.

Крім того, Безсмертний заявив, що у заяві Тристоронньої контактної групи вперше прописано в документі, що порушення перемир'я на Донбасі передбачає відповідальність сторін. Крім того, документ передбачає публічну заяву про укладення боргу про припинення вогню на Донбасі.

 "Ви пам'ятаєте, що напередодні цих переговорів йшлося про так званому хлібному перемир'я. Досягнуті домовленості про те, що 00 годин 1 хвилини 21 числа починається безстрокову заборону обстрілу. Причому, вперше, в документі, в заяві зазначено, що забороняється будь-яке ведення вогню. В заяві передбачена відповідальність осіб за відкриття вогню. Також передбачено публічна заява сторін про припинення вогню. Тобто, сторони публічно беруть на себе обов'язок не вести вогонь протягом невизначеного періоду", — заявив Безсмертний.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!