Головна Новини Політика вибори "Слуга Народу" в київському окрузі виявила "сітку" підкупу виборців
commentss НОВИНИ Всі новини

"Слуга Народу" в київському окрузі виявила "сітку" підкупу виборців

Кандидат Мар'яна Безугла зробила заяву і розклала її "по поличках"

18 липня 2019, 16:13 comments1830
Поділіться публікацією:
"Слуга Народу" в київському окрузі виявила "сітку" підкупу виборців

Кандидат в народні депутати в одномандатному виборчому округу № 217 у Києві Мар'яна Безугла виступила із заявою про те, що на її окрузі виявлено запущена "сітка", фальсифікують результати вільного волевиявлення на виборах.

"Ми зібрали прес-конференцію, щоб донести до суспільства кричущу ситуацію, яка склалася на 217-му виборчому окрузі через діяльність кандидата до Верховної Ради Людмили Костенко від партії" Європейська солідарність ". Наша мета — зупинити масовий підкуп виборців", — заявила Безугла на прес-конференції.

В ході брифінгу кандидат продемонструвала "величезні бази даних жителів Оболоні, де чітко прописано, хто відповідає за будинок, де вказані прізвища та номери телефонів, адреси людей, які нібито вважаються прихильниками". Також, були продемонстровані записи телефонних розмов з кількома людьми з цієї бази даних. За словами Безуглої, в цих списках — сотні жителів Оболоні.

Безугла позначила, що "сітки" будуються за принципом ієрархії: "старші групи" несуть відповідальність за зв'язок з групами умовних волонтерів, мобілізацію своїх підопічних на різні заходи, наприклад, зустріч з мером, який недавно приїжджав агітувати в робочий час. Розподіл винагород, звітність перед джерелами фінансування.

"Ці "сітки" задіяні і зараз. Фактично, це одні і ті ж люди. Між ними розподілені сфери впливу: будинки, під'їзди, дитячі майданчики ... Наш аналіз показав, що методички не змінилися. Тому що мова йде про одну й ту ж політсилі — "Блок Петра Порошенко", яка просто змінила вивіску — "Європейська солідарність", — розповіла вона, підкресливши, що такі "сітки" мали місце під час виборів до Київради і президентських виборах.

У свою чергу, керуючий партнер Mitrax attorneys at law, адвокат Кирило Фесик не в перший раз звернув увагу правоохоронних органів і суспільства на те, що в Києві фактично діє "добре організоване злочинне угрупування, створене з метою впливу і, фактично, спотворення результатів виборів".

Нагадаємо, раніше ми писали про виявлену "сітку" підкупу виборців і на 107 окрузі Луганській області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!