Головна Новини Політика зовнішня політика У Санкт-Петербурзі відбулася зустріч Путіна і Медведчука
commentss НОВИНИ Всі новини

У Санкт-Петербурзі відбулася зустріч Путіна і Медведчука

18 липня Віктор Медведчук на запрошення Володимира Путіна відвідав Санкт-Петербург

18 липня 2019, 19:31 comments2278
Поділіться публікацією:
У Санкт-Петербурзі відбулася зустріч Путіна і Медведчука

Президент Російської Федерації провів зустріч з головою Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктором Медведчуком, в якій взяв участь президент Білорусі Олександр Лукашенко.

На зустрічі обговорювалися питання українсько-російського співробітництва та мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.


Зокрема, президент РФ заявив, що питання повноцінного відновлення російсько-українських відносин є надзвичайно важливим. "Ми будемо співпрацювати з будь-якою політичною силою, в тому числі і з вашою політичною силою (партією "Опозиційна платформа — За життя". — Ред.) по відновленню повноформатних відносин між Росією і Україною. Це стосується і питань вирішення проблем на Донбасі. Це стосується наших двосторонніх відносин в економічній сфері. Зрозуміло, уряд мені доповідає про ваші зустрічі і обговорювані теми", — сказав Путін.

Також президент Росії зазначив, що всі домовленості, досягнуті між представниками партії "Опозиційна платформа — За життя" і урядом РФ, він вважає цілком реалізованими.

У свою чергу Медведчук розповів про презентацію в Європарламенті мирного плану — Плану-концепції врегулювання кризи на Південно-Сході України. "Це була дуже цікава зустріч. Дуже важливо, що на ній були присутні депутати Європарламенту Інтерес був, я скажу, не штучним, це булаа щира і продуктивна розмова, і найважливіше — це те (і це відзначали депутати Європарламенту), що стався момент, коли покінчили з монополією "партії війни", яка була при владі пана Порошенка, давати інформацію щодо ситуації в Україні. Ось ця монополія, вона була завершена, тому що вчора депутати Європарламенту почули точку зору іншої частини України, точку зору партії миру, точку зору, як сьогодні необхідно вчинити для того, щоб мир дійсно настав", — розповів Медведчук.

Він уточнив, що головне із завдань, які ставить партія "Опозиційна платформа — За життя", — повернути людей, а не території, і повернути Донбас в Україну, а Україну в Донбас. Також Медведчук зазначив, що одне з програмних завдань, що стоїть перед партією, — це відновлення економічних відносин з РФ.

"Ви знаєте, що у нас були зустрічі з керівництвом уряду, головою уряду Дмитром Медведєвим, вже були дві зустрічі — і як з головою уряду, і як з лідером партії "Єдина Росія". Ми зустрічалися з керівництвом Держдуми, ми зустрічалися з керівництвом "Газпрому", де була досягнута домовленість (за пропозиції російської сторони) у разі поновлення прямих поставок газу — зниження ціни на 25%", — повідомив Медведчук.

В свою чергу президент РФ зазначив, що вважає всі досягнуті домовленості цілком реалізованими.

Нагадаємо, за результатами переговорів, які Віктор Медведчук і Юрій Бойко як представники партії "Опозиційна платформа — За життя" провели з очільником уряду РФ Дмитром Медведєвим і головою правління "Газпрому" Олексієм Міллером, вдалося досягти низки вигідних для України угод. Зокрема, мова йде про прямі постачання газу в Україну і зниження на чверть ціни газу для населення. А також про зняття заборони на транзит українських товарів через Росію і скасування в односторонньому порядку санкцій для низки українських товарів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!