Головна Новини Політика зовнішня політика Путін подякував Медведчуку за гуманітарну діяльність
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін подякував Медведчуку за гуманітарну діяльність

Сьогодні в Петербурзі пройшла зустріч Путіна, Медведчука і Лукашенко

18 липня 2019, 19:00 comments2008
Поділіться публікацією:
Путін подякував Медведчуку за гуманітарну діяльність

18 липня Віктор Медведчук на запрошення Володимира Путіна відвідав Санкт-Петербург. Президент Російської Федерації провів зустріч з головою Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктором Медведчуком, в якій взяв участь президент Білорусі Олександр Лукашенко.


Потім відбулася відкрита частина зустрічі для преси, під час якої Володимир Путін і Віктор Медведчук обговорили питання мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, двостороннього діалогу між країнами, розвитку українсько-російського співробітництва, а також торгово-економічних відносин.

Зокрема, Медведчук розповів про презентацію мирного плану в Європарламенті. Як зазначив політик, це ознаменувало кінець монополії "партії війни", пана Порошенко давати там інформацію щодо ситуації в Україні. Депутати Європарламенту нарешті почули точку зору іншої частини України.

Крім того, Віктор Медведчук розповів, як українці сприйняли телефонні переговори президентів РФ і України. "Обставина, на яке я хотів би звернути вашу увагу, шановний Володимире Володимировичу ... Ваш телефонна розмова, яка відбулася за ініціативою президента України, Зеленського Володимира Олександровича, він сприйнятий з натхненням і з надією, ще раз підкреслюю — з надією, дуже багатьма людьми в Україна ", — зазначив політик.

Віктор Медведчук нагадав, що, згідно з останніми соціологічними опитуваннями, переважна більшість українців підтримують прямий діалог Києва з Донецьком, Луганськом і Москвою. І саме ці переговори багато хто розглядає як ефективний інструмент врегулювання конфлікту на Донбасі.

Так, український політик позначив, що згідно з цими даними, 70% громадян України вважають, що для питань миру, визволення українських громадян, які перебувають в Росії, і, відповідно, взаємного звільнення громадян Росії, які перебувають в Україні, потрібен прямий діалог двох держав. Ці ж 70% виступають за те, щоб Зеленський вступив в переговори з президентом РФ. А 55% виступають за те, щоб український президент вступив в прямі переговори з представниками Донецька та Луганська. Близько 80% людей хочуть світу, хочуть припинення бойових дій.

У свою чергу президент РФ подякував Віктора Медведчука за зусилля, пов'язані зі звільненням утримуваних осіб з обох сторін.

"... Хочу Вам подякувати за Ваші зусилля протягом останніх років, зусилля, пов'язані зі звільненням утримуваних осіб з обох сторін. Думаю, що така гуманітарна діяльність, вона завжди вітатися буде всіма, тому що в ході цієї роботи будуть зачіпатися і вирішуються в позитивному ключі долі конкретних людей. Немає нічого важливішого з точки зору функціонування будь-яких політичних сил, якщо робота призводить до позитивних результатів в долях конкретних людей, конкретних сімей. І за це Вам, думаю, завжди люди скажуть щирі з ова подяки ", — сказав глава РФ

Після цього президент Росії Володимир Путін і Віктор Медведчук продовжили зустріч в закритому режимі.

Раніше ми повідомляли, що існують версія, згідно з якою рейтинги Медведчука в Україні зростають.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!