Головна Новини Політика внутрішня політика Зеленський і Парубій влаштували невелику заочну суперечку в мережі
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський і Парубій влаштували невелику заочну суперечку в мережі

Зеленський просить виконати вимоги провести засідання для розгляду питань

19 липня 2019, 06:15 comments1617
Поділіться публікацією:
Зеленський і Парубій влаштували невелику заочну суперечку в мережі

Президент України Володимир Зеленський направив звернення до спікеру парламенту Андрія Парубія з проханням зібрати позачергове засідання Верховної Ради, однак чиновник негативно відреагував на повідомлення. Про це йдеться у соціальній мережі Facebook на сторінці глави держави і спікера ВР.

"Тобто до 19 липня 2019 за вмотивованою вимогою осіб, визначених Конституцією України, під час чергової сесії Верховної Ради України сьомого скликання головою Верховної Ради України скликається позачергове пленарне засідання", — сказано у зверненні.

Зеленський просить виконати вимоги провести засідання для розгляду питань, які були викладені в попередньому зверненні.

У той же час, у своєму пості у Facebook Зеленський заявив, що "працездатність і перемога — це не найсильніші риси сьогоднішнього парламенту".

"Ви... (парламент — ред.) влаштовуєте собі майже двомісячні канікули до початку першого засідання Верховної Ради України нового скликання. Хочу нагадати Вам і іншим народним депутатам України, що ОДИН ДЕНЬ (!) роботи парламенту коштує платникам податків 13,3 млн грн. Відмовою у скликання позачергового засідання Верховної Ради України Ви не просто самоусунулися від роботи на благо України та українців, але і виявляєте злочинну бездіяльність, яке призводить до розтрати майже 700 млн гривень з державного бюджету", — написав Зеленський.

Водночас Парубій відреагував на повторне прохання лідера України.

"Змушений знову повторити, що Ваше подання від 17 липня 2019 була оформлена не у відповідності з вимогами чинного законодавства. Вчора я ввічливо попросив Вас виправити цю помилку. А також надав аргументоване, розгорнуте і вичерпне юридична обґрунтування. Якщо Ви дійсно хочете проведення позачергової сесії, а не демонстрації передвиборного шоу, Ваш офіс без будь-яких труднощів міг би швидко і ефективно привести текст листа Президента до Верховної Ради у відповідність з вимогами Закону і невідкладно передати в Апарат парламенту. І, як я вже зазначав, в найкоротші терміни я забезпечу проведення позачергової сесії", — зазначив Парубій.

 


Як повідомляли "Коментарі", зпікер Верховної Ради Андрій Парубій направив президенту Володимиру Зеленському лист, в якому вказується, що глава держави не зможе накласти вето на закон "Про тимчасові слідчі комісії" парламенту, який визначає процедуру імпічменту. Парубій висловив упевненість, що президент не буде порушувати законодавство і в найближчі дні підпише закон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!